Έρευνα στη Γαλλία: 1 στους 4 μουσουλμάνους προτιμούν τη Σαρία

Το γαλλικό περιοδικό «The Point» δημοσίευσε προ ημερών μια σοκαριστική έρευνα που πραγματοποίησε ο πολιτικός επιστήμονας Jerome Fourquet σε συνεργασία με το ίδρυμα Jean-Jaurès.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μισοί μουσουλμάνοι Γάλλοι πολίτες σήμερα θέλουν η κοσμική χώρα να προσαρμοστεί στον ισλαμικό τρόπο ζωής και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλη στροφή προς τη θρησκεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που δήλωσαν ότι πάνε στο τζαμί για τις προσευχές της Παρασκευής σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, από 16% το 1989 σε 38% τώρα, δήλωσε ο κ. Fourquet.

Αντίθετα με αυτό που παρατηρείται στους Καθολικούς, το ποσοστό των ηλικιωμένων που πάνε σε τζαμί την Παρασκευή είναι χαμηλότερο από ό, τι στους νέους: 28% έναντι 49%. Ο αριθμός των μουσουλμάνων στη Γαλλία που νηστεύει κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού και δεν καταναλώνει αλκοόλ αυξάνεται επίσης.

Τα πιο σοκαριστικά στοιχεία είναι στο θέμα κοσμικού κράτους-ισλαμικού. Εκεί, μόνο το 41% ​​πιστεύει ότι η πρακτική του Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να συμμορφώνεται με τον κοσμικό χαρακτήρα των Γάλλων, ενώ το 37% πιστεύει ότι πρέπει να προσαρμοστεί η Γαλλία ενώ το 19% δεν θέλησε να πάρει θέση. Ο Jerome Fourquet τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πιστεύουν ότι το κοσμικό κράτος πρέπει να προσαρμοστεί στο Ισλάμ έχει αυξηθεί κατά 8% από το 2011.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βασίζονται στα αποτελέσματα της μελέτης, μεταξύ των ατόμων κάτω των 25 ετών, το ποσοστό εκείνων που θέλουν η Γαλλία να προσαρμοστεί στο Ισλάμ είναι στο 49%, ενώ μόλις 14% θέλει το αντίθετο.

Τέλος, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να μπορούμε να τρώμε halal στις σχολικές καντίνες, το 68% πιστεύει ότι ένα κορίτσι θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να φορέσει μπούργκα στο σχολείο και το 27% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ιδέα ότι «η Σαρία θα πρέπει να υπερισχύει των νόμων της Δημοκρατίας».

Συμπερασματικά, ο Jerome Fourquet εφιστά την προσοχή λόγω της ανομοιογένειας των μουσουλμάνων στη Γαλλία: «Μια αρκετά σημαντική διαφορά αναδύεται ανάλογα με το εάν πήγαν ή γεννήθηκαν στη Γαλλία. Μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν Γάλλοι, «μόνο» το 18% πιστεύουν ότι η σαρία πρέπει να επικρατήσει. Από αυτούς που ήρθαν και έγιναν μετά Γάλλοι είναι 26% και μεταξύ των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα χωρίς να είναι πολίτες είναι στο 46%.

voicenews.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.