Αγία Λαύρα – 200 χρόνια μετά!

Η πανδημία φέτος δεν επιτρέπει να τιμήσουμε πάνδημα και όπως αρμόζει την Εθνική μας Παλιγγενεσία και μάλιστα φέτος που κλείνουμε 200 χρόνια από τότε που οι πρόγονοί μας ξεσηκώθηκαν εκεί στον Ιερό του Έθνους την Αγία Λαύρα.

Πέρυσι, πάλι με την μάστιγα της πανδημίας, για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε η Αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και της έναρξης της επανάστασης. Φέτος τα παιδιά της θεατρική ομάδας “Πάνος Μίχος”, επέλεξαν σε συνεργασία με την μοναστική κοινότητα της Μονής, να πραγματοποιήσουν την αναπαράσταση, κεκλεισμένων των θυρών και μάλιστα για πρώτη φορά βράδυ, στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αλεξίου. Η αναπαράσταση καλύφθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι “Πεμπτουσία” και αναμεταδόθηκε και από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. 

Η τηλεοπτική κάλυψη με τα όποια τεχνικά θέματα μεταδόθηκε (δείτε εδώ), Ωστόσο το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, κατέγραψε εικόνες από το ομολογουμένως εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό του Ιστορικού μας μέρους.

Να σημειώσουμε οτι όλα έγιναν με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και όσοι παραβρέθηκαν είχαν υποβληθεί σε τεστ από τον κ. Νασιώτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.