Αναστασιάδης: Θα σκεφτούμε ειδικό βραχιολάκι για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει σκέψη για το βραχιολάκι
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση πρόκειται να σκεφτεί το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν να φορούν ειδικό «βραχιόλι» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να καταστεί πιο εύκολος ο έλεγχος. Σε ερώτηση αν υπάρχει η σκέψη να φέρουν ειδικό βραχιολάκι οι μη εμβολιασμένοι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «θα το σκεφτούμε».

Στις δηλώσεις του είπε πως το κράτος δεν θα προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα αποστερήσουν την ελευθερία των πολιτών, ωστόσο, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο εμβολιασμός είναι πατριωτικό καθήκον.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων και ερωτηθείς τι θα αποφασιστεί περαιτέρω, είπε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξετάσει μια διυπουργική επιτροπή τα κίνητρα και τα αντικίνητρα που πρέπει να δοθούν. Η διαπίστωση είναι μια. Ότι υπάρχει μια έξαρση και ιδιαίτερα ο κίνδυνος προέρχεται από τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού. Αυτό το οποίο απαιτείται, και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι ανεξαίρετα, είναι ο εμβολιασμός. Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι. Μαγκιά δεν είναι να μην εμβολιάζεσαι, μαγκιά είναι να εμβολιάζεσαι και να προστατεύεσαι».

Όπως είπε, δεν μπορεί το 70% κάτω των 40 χρόνων να είναι ανεμβολίαστοι. Δεν επιτρέπεται να αγνοούν ότι 9 στους 10 που εισάγονται στα νοσηλευτήρια είναι ανεμβολίαστοι. Είναι μια εκ των ων ουκ άνευ πράξη που οφείλουν να λάβουν όλοι υπόψη και απευθύνθηκε κυρίως προς επαγγελματίες είτε της βιομηχανίας σίτισης είτε της ξενοδοχειακής ή της νοσηλευτικής. Γενικότερα, είπε, οφείλει ο καθένας να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες του.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει το δικαίωμα για μη εμβολιασμό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «το δικαίωμα είναι δεδομένο, όμως, πρέπει να καταλάβετε»
.
Τέλος, ερωτηθείς αν τίθεται θέμα εντατικοποίησης των ελέγχων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όλα θα ληφθούν υπόψη και όλα θα εφαρμοστούν».

PROTOTHEMA

, , , , , , ,

1 thought on “Αναστασιάδης: Θα σκεφτούμε ειδικό βραχιολάκι για τους ανεμβολίαστους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *