ΒΙΝΤΕΟ – Άνοιξαν αρχαία σαρκοφάγο on camera

Οι Αρχαιολόγοι που ερευνουν τη νεκρόπολη Μίνια, νότια του Καΐρου και των πυραμίδων της Γκίζας, βρήκαν έναν αρχαίο θησαυρό να κρύβεται σε μία σαρκοφάγο, την οποία μάλιστα άνοιξαν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω της εκπομπής «Expedition Unknown: Egypt Live».

Μέσα στη σαρκοφάγο κρύβονταν μια σχεδόν ανέγγιχτη μούμια τυλιγμένη σε λινό σάβανο, περιτριγυρισμένη από χρυσά κτερίσματα, ανακάλυψη που ενθουσίασε τόσο τους αρχαιολόγους, όσο και τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα. 

Η μούμια ήταν αυτή του αρχιερέα του Θωθ, του αρχαίου αιγυπτιακού θεού της σοφίας και της μαγείας, και χρονολογείται στη 26η δυναστεία της Αρχαίας Αιγύπτου. 

Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών ανακάλυψε πρόσφατα ένα δίκτυο διαδρομών στην περιοχή που οδήγησε σε σήραγγες και τάφους που περιείχαν 40 μούμιες οι οποίες πιστεύεται ότι ανήκουν σε μέλη της ευγενούς ελίτ. 

Η τηλεοπτική κάλυψη του αρχαιολογικού γεγονότος από το Discovery Channel δεν είναι τυχαία, καθώς το Κάιρο προσπαθεί αναζωογονήσει τον τουρισμό του, που πήρε την κατιούσα μετά την εξέγερση του 2011 κατά του Χόσνι Μουμπάρακ. 

Δείτε το βίντεο:

tvxs.gr

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *