ΒΙΝΤΕΟ – Αρχαία Οχυρά, Πύργοι και Επιγραφές στον Υμηττό: Ο Πύργος της Ανθούσας

Δεδομένης της πληθώρας των ευρημάτων, το συγκεκριμένο επεισόδιο χωρίζεται σε μέρη, στο πρώτο του οποίου επισκεπτόμαστε τον πιο διάσημο Πύργο του Υμηττού: τον Πύργο Ανθούσας ή Κούλα Υμηττού, ο οποίος λανθασμένα αποκαλείται ως Πύργος Φρυκτωριών.

Η ίδια η αρχιτεκτονική του κτιρίου υποδηλώνει κατά πάσα πιθανότητα Οθωμανική εποχή κτίσης, τουλάχιστον της φάσης που βλέπουμε σήμερα. Αν υπήρχε κάτι προγενέστερα εκεί, σε άλλη μορφή, δεν το γνωρίζουμε. Σήμερα σώζεται ένα διώροφο τετράγωνο κτίσμα με θολωτούς ορόφους, μία πόρτα και κάποια παράθυρα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ κου ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ είναι Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και ασκεί το επιτήδευμα από το 2006 ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συμμετάσχει στην μελέτη εκατοντάδων τεχνικών έργων ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος σε όλη την Ελλάδα.

Το 2006 ήταν συνιδρυτής της ομάδας έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ (https://geomythiki.blogspot.com/) και σήμερα επί κεφαλής της. Ως μέλος της Γεωμυθικής συμμετέχει, οργανώνει και συνδιοργανώνει πολλαπλές διεπιστημονικές έρευνες που αφορούν τον αστικό χώρο, ιστορικές έρευνες, τοπογραφικές τεκμηριώσεις, εξερευνήσεις πεδίου, κυρίως υπόγειες και σε αστικό περιβάλλον.

Διατελεί, επίσης, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ (2004), ενός συλλόγου με έδρα την Ακαδημία Πλάτωνος, που σκοπό έχει την προστασία και ανάδειξη ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικού ενδιαφέροντος χώρων.

Το 2015 ήταν ιδρυτικό μέλος και σήμερα μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου “Ροή – Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων”. Έχει μελετήσει διεξοδικά το ιστορικό δίκτυο των ρεμάτων, ειδικά της Αττικής και πλέον δραστηριοποιείται ακτιβιστικά για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα ρέματα και την ορθή διαχείριση του δημόσιου αστικού χώρου.

Μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας από το 2016 έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σπηλαιολογικές εξερευνητικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Έχει δημοσιεύσει στο διαδίκτυο πλήθος πρωτότυπων ερευνών, ειδικά για ρέματα, σπήλαια και ξεχασμένους αρχαιολογικούς χώρους.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως συνοδός σε οργανωμένες ξεναγήσεις και περιηγήσεις ανά την Ελλάδα σε μέρη που έχει μελετήσει ο ίδιος.

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.