ΒΙΝΤΕΟ – Η γέννηση της Αρχαίας Ελλάδας [Γνωρίζω την Ελληνική μου ταυτότητα επ. 3]

Συνεχίστηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, η σειρά διαλέξεων που πραγματοποιεί ο Εικαστικός και Συγγραφέας κ. Βαγγέλης Παππάς, με γενικό τίτλο «Γνωρίζω την Ελληνική μου ταυτότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2021, καλύπτοντας όλη την χρονική περίοδο της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η διάλεξη αφορούσε στο πρώτο μέρος από το αφιέρωμα στην «Ελληνική αρχαιότητα». Βασικά στοιχεία της τρίτης αυτής διάλεξης, ήταν η περίοδος από τον Μινωικό πολιτισμό έως την Αρχαϊκή εποχή, η ιστορία των πόλεων, η τέχνη, η πολιτική, η πατρώα θρησκεία των Ελλήνων, το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας.

Κάνοντας μία γέφυρα με τις προηγούμενες παρουσιάσεις, που αφορούσαν στον αποσυμβολισμό του ελληνικού μύθου, ο κ. Παππάς τόνισε ότι οι μύθοι, έχουν άρρηκτη σχέση με την ιστορία, είναι πολυεπίπεδοι και μας βοηθούν στην αποκωδικοποίηση μακρινών περιόδων της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο αρχέγονος μύθος του Προμηθέα, τον οποίο ανέλυσε, αναφέρεται σε μία περίοδο της ανθρώπινης προϊστορίας, την παλαιολιθική περίοδο, που είναι η μεγαλύτερη περίοδος της ζωής του ανθρώπου, επί της γης.

, , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.