ΒΙΝΤΕΟ – Η θεολογική σημασία του αριθμού 666 και η …Apple

Ο αριθμός χξς (κατά την δημοφιλέτσερη ερμηνεία, 666) ο οποίος εμφανίζεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ως σήμα κατατεθέν του δαιμονικού Θηρίου, ύστατου εχθρού του Θεού στο τέλος των ημερών, εδώ και αιώνες μαγνητίζει την φαντασία πιστών και απίστων. Απειράριθμες έχουν υπάρξει οι απόπειρες για ερμηνεία αυτού του αριθμού, με την αντιστοίχηση του σε πρόσωπα, καταστάσεις, συστήματα κ.α.

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν, ο Γαλλοκαναδός Ορθόδοξος αγιογράφος και μελετητής του συμβολισμού Jonathan Pageau δίνει την δική του ανάλυση για το ζήτημα, ξεκινώντας από την πατερική ερμηνεία και φθάνοντας στο σήμερα. Πέρα από τα μελλούμενα των Εσχάτων (τα οποία μόνον ο Θεός γνωρίζει), το 666 και το σύστημα του Αντιχρίστου εκφράζονται μέσα από ένα ολοκληρωτικό σύστημα, το οποίο απαιτεί απόλυτη προσαρμογή στις επιταγές του, βασικότερη των οποίων είναι ο εξοβελισμός του Θεού από την ζωή και την κοινωνία και την ύψωση του ανθρώπου στη θέση του.

Στο δεύτερο βίντεο, με αφορμή μία ομιλία του CEO της εταιρίας ηλεκτρονικών Apple, Tim Cook το 2018, δίνεται ένα παράδειγμα πως η προώθηση ενός συστήματος που απαιτεί ενσωμάτωση των πάντων και πλήρη έλεγχο κάθε έκφανσης της ζωής, αποτελεί προτύπωση της συμβολικής ισχύος του 666 (ακόμη και εάν οι συγκεκριμένοι δρώντες δεν το αντιλαμβάνονται).


“Το πνεύμα του Αντιχρίστου είναι χριστιανική ρητορική δίχως Χριστό”

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.