ΒΙΝΤΕΟ – Η ιστορία του εθνικού διχασμού και η συμμετοχή της Ελλάδος στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο

Ο Εθνικός Διχασμός (1915-1917) υπήρξε μία σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διένεξη μεταξύ του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ελευθερίου Βενιζέλου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ σχετικά με την είσοδο ή μη της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Νίκος Παππάς, μέλος του Cognosco Team, συμμετείχε το Σάββατο 28/9 στην διαδικτυακή εκπομπή-συζήτηση του καναλιού Πρακτική Σκέψη με θέμα το ιστορικό πλαίσιο του Εθνικού Διχασμού και τη συμμετοχή της χώρας μας στον μεγάλο πόλεμο (Α’ Π.Π.).

Είναι μια εκπομπή που κάθε φίλος της ιστορίας αξίζει να παρακολουθήσει. Ακούστε την παρακάτω:

, , , , ,

2 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – Η ιστορία του εθνικού διχασμού και η συμμετοχή της Ελλάδος στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο

  1. Κυκλοφορεί στην αγορά ένα εξαιρετικο έργο η ιστορια του εθνικού διχασμού μεσα απο τις επιστολες που δημοσιως αντήλλαξαν οι Ιωαννης Μεταξάς και ο Ελευθεριος Βενιζέλος και οι οποιες δημοσιευτηκαν στις εφημεριδες του μεσοπολέμου! Θεωρω οτι είναι ενα σημαντικό έργο το οποίο βάζει την ιστορία του εθνικού διχασμου στις πραγματικές του διαστάσεις! Είναι ενα πολυ ενδιαφερον και χρησιμο εργο για κάιε ιστοριοδίφη! Νομίζω το συμπερασμα που εξαγεται απο την αναγνωση του βιβλιου, δηλαδη των επιστολων, ειναι οτι υπαιτιοι για τον καταστροφικο εθνικο διχασμο ήταν ο εγωισμος και των δυο πολιτικων παραταξεων, δηλαδη των Βενιζελικων και των Μοναρχικών-Κωνσταντινικών. Σας ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.