ΒΙΝΤΕΟ – Μία μοναδική στιγμή στην αρχαία Ποσειδωνία

Μία μοναδική στιγμή στην αρχαία Ποσειδωνία (Paestum) μας χάρισαν ο Κώστας Κωνσταντάτος, μέλος του συγκροτήματος Encardia, μαζί με την Michela Sicuro, ένα βροχερό πρωινό τον Μάιο του 2019.

Το τραγούδι λέγεται “Are mu Rindineddha” από το χωριό Calimera στο Σαλέντο και είναι σε γλώσσα γκρίκο (η διάλεκτος της ελληνικής κοινότητος στην Κάτω Ιταλία).

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος στο προφίλ του στο Facebook όταν μοιράστηκε μαζί μας το βίντεο “Κι αν έπαψαν να τη μιλούν τη γλώσσα την Ελληνική οι Ποσειδωνιάται, ίσως τα λόγια αυτά του τραγουδιού, πολλά να τους θυμίσουν”…

Απολαύστε το:

Μία μοναδική στιγμή στην αρχαία Ποσειδωνία (Paestum)μαζί με την Michela Sicuro, το βροχερό πρωινό μόλις του περασμένου Σαββάτου. Κι αν έπαψαν να τη μιλούν τη γλώσσα την Ελληνική οι Ποσειδωνιάται, ίσως τα λόγια αυτά του τραγουδιού, πολλά να τους θυμίσουν…Un momento indimenticabile nell'antica città di Poseidonia (Paestum) insieme alla straordinaria cantante-musicista Michela Sicuro, nella mattinata piovosa di sabato mattina, 4 di Maggio. Ricordando sempre la poesia della poeta Greco Konstantinos Kavafis sul popolo della Poseidonia, con la canzone storica di Vito Domenico Palumbo "Are mu Rindineddha" di Calimera (Salento).

Gepostet von Kostas Konstantatos am Mittwoch, 8. Mai 2019
, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.