ΒΙΝΤΕΟ – Οι Ίωνες θεμελίωσαν τη φιλοσοφία και ίδρυσαν την επιστήμη!

«Για πρώτη φορά διεθνώς, με τις απόψεις των Προσωκρατικών εκφράζεται η πλήρης αποσύνδεση του μύθου από την ορθολογιστική διανόηση» μας λέει μεταξύ άλλων ο Αν. Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Στράτος Θεοδοσίου, στην ομιλία του «Φερεκύδης ο Σύριος«. Ο κ. Θεοδοσίου τονίζει επίσης ότι «η Φυσική προχώρησε και διαμορφώθηκε στην πρώτη επανάσταση της επιστήμης στην Ιωνία τον 6ο π.Χ. αιώνα. Τότε που οι φιλόσοφοι επιχείρησαν να απαντήσουν στα δύο βασικά ερωτήματα που τους απασχολούσαν έντονα: Το πρώτο αυτό της αρχής του κόσμου και το δεύτερο εκείνο της δομής (ή της μορφής) του. Και γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους έγιναν οι θεμελιωτές του φιλοσοφικού στοχασμού και οι ιδρυτές της επιστήμης.»

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου για την Προσωκρατική Φιλοσοφία «Προσωκρατική Φιλοσοφία: Ο Άνθρωπος, η Κοινωνία και ο Κόσμος», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Διεθνής Επιστημονική Εταιρία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Υπό την αιγίδα του του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.