ΒΙΝΤΕΟ – π. Νικόλαος Λουδοβίκος: Η αναζήτηση του νοήματος στην Ιστορία & η Ανάσταση στην Ορθόδοξη κοσμοαντίληψη

Καλεσμένος στην εκπομπή Cognosco Αναζητήσεις ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος με τον οποίο συζητήσαμε για την αναζήτηση του νοήματος στην Ιστορία και την Ανάσταση στην Ορθόδοξη κοσμοαντίληψη.

Την εκπομπή μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας στο YouTube:

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος είναι Καθηγητής της Δογματικής και της Χριστιανικής Φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθυντής Ιερατικών και Θεολογικών Σπουδών.

Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Balamand, στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Cambridge, καθώς και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Winchester. Έχει σπουδάσει ψυχολογία, παιδαγωγική, θεολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι (Σορβόννη και Institut Catholique de Paris) και το Cambridge. Είναι διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990).

, , , , , , , ,

1 thought on “ΒΙΝΤΕΟ – π. Νικόλαος Λουδοβίκος: Η αναζήτηση του νοήματος στην Ιστορία & η Ανάσταση στην Ορθόδοξη κοσμοαντίληψη

  1. Κάποια φορά θα’ταν ωραία να μας έκανε μία συγκριτική ανάλυση των τριών βασικών Χριστιανικών δογμάτων (Ορθοδοξία, Καθολικισμός και Προτεσταντισμός) απο που εκπορεύονται (κοινωνιολογικά) και τις διαφορές τον σχέσεων στο πλαίσιο των κοινωνιών του κάθε δόγματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.