ΒΙΝΤΕΟ – Σαν σήμερα ο Εμμανουήλ Παππάς κηρύσσει την επανάσταση στις Καρυές του Αγίου Όρους και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο μεγάλος αγωνιστής του 1821 από την Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπάς, ο οποίος ήταν πρωτεργάτης της εξέγερσης στη Χαλκιδική.

Υπήρξε μια από τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές της Εθνεγερσίας, καθώς θυσίασε τα πάντα για την ενίσχυση του σκοπού της Ανεξαρτησίας του Έθνους. Με την κήρυξη της Επανάστασης στη Μακεδονία λαμβάνει τον τίτλο «Αρχηγός και Υπερασπιστής της Μακεδονίας» και ξεκινά τον ηρωικό του αγώνα, που ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς οι δυνάμεις του επί έξι περίπου μήνες απασχόλησαν μεγάλο αριθμό Οθωμανικών στρατευμάτων, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο για να εδραιωθεί η Επανάσταση στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Εκτός από την τεράστια περιουσία που διέθεσε, ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι πέρα από την ίδια του τη ζωή δεν δίστασε να θυσιάσει και την οικογένειά του, καθώς με την έναρξη της εξέγερσης η σύζυγος και τα μικρότερα παιδιά του, που βρίσκονταν στις Σέρρες, φυλακίστηκαν. Επίσης, τρεις από τους γιους του έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο του Ιστορικού Περιηγητή παρακάτω για τον Παπά:

, , , , ,

2 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – Σαν σήμερα ο Εμμανουήλ Παππάς κηρύσσει την επανάσταση στις Καρυές του Αγίου Όρους και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

  1. Τεραστια φυσιογνωμια ο Αθανατος Ηγετης της Επαναστασης του 1821 στη Μακεδονια μας. Ανιδιοτελης, αγνος και σπουδαιος πατριωτης τα θυσιασε ολα για την Ελευθερια της Πατριδας. Περιουσια, οικογενεια, και την ιδια του την ζωη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.