Δημιουργία ιστορικού τμήματος για τον εμφύλιο – Το φάρμακο στο σύνδρομο Κάιν

του Χρήστου Χατζηλία,

Η συμπλήρωση των 70 χρόνων από το τέλος του εμφυλίου δεν έχει καταφέρει να επουλώσει ολοκληρωτικά τα τραύματα αυτού του σπαραγμού που ακόμα ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Οι απόψεις των πολιτών είναι πολλές και διάφορες όσον αναφορά το θέμα αυτό και κυρίως προέρχεται από οικογενειακά βιώματα ή τις μισαλλοδοξίες των ακραίων αριστερών και δεξιών κομμάτων.

Η δημιουργία Ιστορικού Τμήματος Εμφυλίων Πολέμων(επαναστατικά χρόνια, Εθνικός Διχασμός, εμφύλιος 46-49) θα μπορούσε να ‘ξεθολώσει τα νερά’ και να οριστικοποιήσει έννοιες και να εκσφενδονίσει άλλες όπως συμμοριτοπόλεμος ή μοναρχοπόλεμος.

Οι ιστορικοί του Τμήματος αυτού καλούνται να γράψουν, να μελετήσουν, να εμβαθύνουν σε δυσεπίλυτα και αμφιλεγόμενα γεγονότα με νηφάλια κα επιστημονική κρίση χωρίς οικογενειακές εμπειρίες και κομματικές ιδεολογίες έτσι ώστε να φανεί η αληθινή επιστημονική κρίση της Ιστορίας. Καλούνται επίσης να αποκαλύψουν κάθε έγκλημα και προδοσία από όποια κατεύθυνση κι αν προέρχεται χωρίς τον φόβο τον σημερινών ακραίων κομμάτων, να μιλήσουν για τις σχέσεις KKE και SNOF (Славјаномакедонски Народно Ослободителен Фронт), για τον Μελιγαλά και το ΕΑΜ, για τα εγκλήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας και τα ονόματα αυτών που διέπραξαν τέτοια εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού(Γεώργιος Πούλος), για την Βουλγαρική ΟΧΡΑΝΑ που περιόδευε στην Μακεδονία κατά την κατοχή και τους Σλαβόφωνους συνεργάτες της, για την δωσίλογη Ρωμαϊκή Λεγεώνα των Βλάχων της Πίνδου(1941-1943),για τους Πόντιους δωσίλογους Μιχαήλ Παπαδόπουλο(Μηχαλαγά), Κυριάκο Παπαδόπουλο(Κισάκ Μπατζακ), Αντώνη Φωστεριάδη(Αντών Τσαούς) που μερικοί αρέσκονται στο να τους θεωρούν ήρωες.

Το Ιστορικό Τμήμα Εμφυλίων Πολέμων θα καταστεί η αιχμή του δόρατος έναντι των ακραίων φωνών, με την ύπαρξη του Τμήματος αυτού θα αποτραπεί κάθε ανιστόρητη δημοσίευση που μπορεί να ελέγχεται από ακραίο κόμμα στο διαδίκτυο, θα γραφτούν βιβλία και μελέτες για κάθε πτυχή κατά την περίοδο του Εθνικού Διχασμού και του Εμφυλίου Πολέμου.

Το ιστορικό αυτό Τμήμα έχει σκοπό να ανατρέψει την κοινωνία στα θέματα αυτά προστατεύοντας και διαφωτίζοντας τους πολίτες από τους κηφήνες των άκρων που θέλουν τους Έλληνες χωρισμένους σε ιδεολογικά στρατόπεδα.

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.