Επιτέλους! Τοποθετείται στο Ζάππειο το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να έχει αποκαλύψει κομμάτια της διαπραγμάτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως ότι δέχθηκε ακόμη και το «Ιλιντεν», όμως, στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες αναμένονται στιγμές… εθνικής έξαρσης. Κι αυτό γιατί αναμένεται να φτάσει ο… έφιππος Μέγας Αλέξανδρος με τον Βουκεφάλα του στην κάτω πλευρά του Ζαππείου, στη συμβολή της Λ. Αμαλίας με την Βασιλίσσης Όλγας.

Οι εργασίες, σύμφωνα με το in.gr, που γίνονταν εδώ και μερικές εβδομάδες σχεδόν τέλειωσαν και η βάση του αγάλματος με την επιγραφή «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι ήδη στη θέση του και περιμένει με την μεγάλο στρατηλάτη.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, μένει να μπει και λίγο πράσινο, να τοποθετηθεί και το άγαλμα και να αποκτήσει η Αθήνα τον δικό της Μέγα Αλέξανδρο. Το έργο που θα τοποθετηθεί έχει μακρά ιστορία, μέχρι να αποφασίσει ο Δήμος Αθηναίων να δώσει την άδεια για το συγκεκριμένο σημείο.

Είναι έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Παππά (1913-2005) το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 45 χρόνια και είδε δωριστεί στον δήμο πριν από 18 χρόνια. Έκτοτε έμενε στα υπόγεια γιατί κανείς δεν τον έβγαζε στον ήλιο, όμως, τώρα που “λύθηκε” το Σκοπιανό, είπαν κάποιοι να το θυμηθούν. Έχει μήκος 3,80 και ύψος 3,50 μέτρα. Θα έχουν ενδιαφέρον τα αποκαλυπτήρια και το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος…

typosthes.gr

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.