Ερντογάν κατά Ιμάμογλου: Να μην παραδώσουμε την Πόλη στους Έλληνες!

Τον Εκρέμ Ιμάμογλου χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τα βάλει με την Ελλάδα, υπονοώντας ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης έχει ελληνική καταγωγή. Σε ομιλία του στη συνοικία Σακτζάκ, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε «δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες», τονίζοντας στους οπαδούς του ότι αυτοί που «χάρηκαν πιο πολύ στις εκλογές της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες».

«Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία, αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας», είπε.

Ο Εροντογάν αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι τις προεκλογικές του ομιλίες, καθώς διαπίστωσε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματός του Μπιναλί Γιλντιρίμ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, για να πλήξει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δεν δίστασε να υπονοήσει ότι έχει ελληνική καταγωγή: «Ποιοι χάρηκαν πιο πολύ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων για τον ‘Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη’; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα ανατρέψουμε αυτά».

Και συνέχισε: «Δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες», είπε εννοώντας τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης. «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία, αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς».

PONTOS NEWS

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.