Η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου σε ψηφιακή μορφή: Δείτε το σχολικό διαγωνισμό

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων αφιερωμένων στη Χάρτα του Ρήγα Φερραίου.

Ο διαγωνισμός, με τίτλο: «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα», απευθύνεται σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας και θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου ψηφιακά.

Αναλυτικότερα, οι σχολικές ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν, να υλοποιήσουν και να καταθέσουν είτε μία εφαρμογή AR (επαυξημένης πραγματικότητας) εξάγοντας σε τρισδιάστατη μορφή με κινούμενα στοιχεία ένα ή περισσότερα σύμβολα που αναπαρίστανται στη Χάρτα, είτε μία εφαρμογή VR (εικονικής πραγματικότητας) δημιουργώντας τρισδιάστατα μια τουλάχιστον σκηνή που αποτυπώνεται σε ένα ή περισσότερα φύλλα της Χάρτας, είτε μία ψηφιακή αφήγηση (video έως 5 λεπτά) με αφορμή μια ιστορία που παρουσιάζεται στη Χάρτα ή ένα ιστορικό θέμα που σχετίζεται με αυτήν, είτε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό παιχνίδι (3D Video Game) γνώσεων για τη Χάρτα.

Οι σχολικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την 1η Φεβρουαρίου 2021. Τα βραβεία θα είναι 4 (ένα για κάθε κατηγορία), ποσού 1.500 ευρώ σε τεχνικό/οπτικοακουστικό εξοπλισμό για το σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό στο: https://classroom.onassis.org.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.