Οι Αλβανοί Σκοπίων ζητούν ο επόμενος πρόεδρος να είναι Αλβανός

Μεταξύ των πολλών Αλβανών πολιτικών που ζητούν ο νέος πρόεδρος της χώρας να είναι αλβανικής καταγωγής είναι και ο πρώην βουλευτής Ιμέρ Σελμάνι.

Ο Σελμάνι εκτιμά ότι «είναι καιρός πια ο πρόεδρος της χώρας να είναι Αλβανός», όπως γράφει η Alsat-M.


“Για τον νέο πρόεδρο, ας μην ξεκινήσουμε ότι πρέπει να είναι σλαβο-μακεδονικής  καταγωγής αποδεκτός από τους Αλβανούς, γιατί οι Αλβανοί ψήφισαν σχεδόν όλους τους προέδρους κατά σειρά.

Δυστυχώς, ο Γκιόργκε Ιβάνοφ ψηφίστηκε από τους Αλβανούς πριν από 5 χρόνια και πριν από 10 χρόνια, όχι από πάρα πολλούς, αλλά ήταν αρκετοί για να τον κάνουν πρόεδρο.

Ας μην μιλήσουμε για τον Μπόρις Τραϊκόφσκι, τον Τσερβενκόφσκι και τον Κίρι Γκλιγκόροφ, οι οποίοι επίσης εκλέχθηκαν με την ψήφο των Αλβανών.

Είναι ώρα να σκεφθούμε για έναν συναινετικό Αλβανό υποψήφιο, ο οποίος θα τεθεί σε ψηφοφορία στη σλαβομακεδονική πλευρά  αλλά και στις άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στη χώρα», δήλωσε ο Σελμάνι.

Σχολιάζοντας τον ανεπίσημο κατάλογο πιθανών υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, ο Σελμάνι λέει ότι νέος πρόεδρος πρέπει  να βγει από συναίνεση και να είναι ένα πρόσωπο κοινά αποδεκτό και όχι μια κομματική προσωπικότητα.

Σε αντίθεση με τον Σελμάνι και με άλλους Αλβανούς πολιτικούς, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI,  ο Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντάνκο Μαλέσκι, θα ήταν ένας από τους αποδεκτούς υποψηφίους για αυτόν.

Η εκλογή του νέου προέδρου στη χώρα θα γίνει την άνοιξη του 2019.

echedoros-a.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.