Το θωρηκτό που άντεξε δύο ατομικές βόμβες: Βρέθηκε το ναυάγιο του USS Nevada

Δύο ιδιωτικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το ναυάγιο του θωρηκτού «USS Nevada» περίπου 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Περλ Χάρμπορ. Οι φωτογραφίες από τα απομεινάρια, μάλιστα, δείχνουν ότι τμήματα του πλοίου παραμένουν ανέπαφα. Η αναζήτηση για τα απομεινάρια του αμερικανικού πολεμικού πλοίου έγινε χάρη και σε πολλά αυτόνομα υποβρύχια οχήματα, τα οποία μπορούν να εξερευνήσουν βάθη μεγαλύτερα από περίπου 5.900 μέτρα.

Ο Τζέιμς Ντελγκάδο, αντιπρόεδρος της εταιρείας Search, δήλωσε: «Το πλοίο άντεξε τορπίλες, βόμβες, οβίδες και δύο εκρήξεις ατομικής βόμβας. Η φυσική οντότητα του πλοίου, που βρίσκεται στο σκοτάδι του μεγάλου μουσείου της θάλασσας, μας θυμίζει όχι μόνο παρελθόντα γεγονότα, αλλά και εκείνους που ανέλαβαν την πρόκληση να υπερασπιστούν τις ΗΠΑ σε δύο παγκόσμιους πολέμους».

USS Nevada (BB-36) - Shipbucket

Το USS “Nevada” έδρασε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επλήγη σοβαρά κατά την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ αλλά επισκευάστηκε και έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις στον Ειρηνικό. Μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως στόχος στις δοκιμές ατομικών βομβών στα νησιά Μπικίνι αλλά δεν βυθίστηκε! Ακολούθως ρυμουλκήθηκε στη Χαβάη όπου χρησιμοποιήθηκε ως στόχος από άλλα αμερικανικά θωρηκτά αλλά και πάλι δεν βυθίστηκε… Για να βυθιστεί χρειάστηκε να πληγεί από αμερικανικά αεροσκάφη. Το ναυάγιο του πλοίου ανακαλύφθηκε σε βάθος 4.693 μ.

Sputnik, History Point

, , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.