Φανταστικό βίντεο: Έτσι φτιάχνεται ένα ιαπωνικό ξίφος κατάνα

Ποια είναι τα μυστικά του κατάνα, του θρυλικού ιαπωνικού σπαθιού των σαμουράι, που το καθιστούν τόσο πολύτιμο και ιδιαίτερο; Εδώ θα τα δούμε και θα τα μάθουμε όλα, υπόσχεται ειδικό βίντεο που ανήρτησε το αμερικανικό περιοδικό Business Insider.
Το κατάνα, γνωστό και ως η ψυχή των σαμουράι, αποτελεί παράδοση αιώνων στην Ιαπωνία και αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Πρόκειται για πολύ παραπάνω από ένα σπαθί σαμουράι: Είναι επίσης έργο τέχνης, σύμβολο ισχύος, αλλά και αντικείμενο υψηλής πνευματικής σημασίας για τους Ιάπωνες.

Κάθε κατάνα κοστίζει χιλιάδες ευρώ και μπορεί να απαιτήσει ακόμη και ενάμιση χρόνο για να παραχθεί. Κάθε ένα είναι μοναδικό, με ξεχωριστό σχεδιασμό τόσο στη λαβή όσο και στη λεπίδα, και η ποιότητά του το καθιστά ιδιαίτερο για συλλέκτες ανά τον κόσμο, που δεν είναι και λίγοι.

Μόνο 180 σιδηροτεχνίτες στην Ιαπωνία διαθέτουν τα προσόντα και την εκπαίδευση παραγωγής κατάνα, σε μια τέχνη που πρέπει να μείνει ζωντανή μολονότι όλο και λιγοστεύουν όσοι τη διακονούν.

Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από Business Insider
ΑΝΑΣΚΑΦΗ

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.