ΒΙΝΤΕΟ – Η αποκάλυψη και η εξήγηση των πρώτων φωτογραφιών του James Webb

Την Παρασκευή, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία είχε αναρτήσει έναν κατάλογο πέντε ουράνιων αντικειμένων που είχε επιλέξει για την πρώτη παρουσίαση του Webb. Αυτά περιλαμβάνουν τη SMACS 0723, ένα κεκοσμημένο θραύσμα του μακρινού κόσμου που σύμφωνα με τη NASA προσφέρει «την πιο λεπτομερή άποψη του πρώιμου σύμπαντος μέχρι σήμερα». Αποτελεί επίσης την πιο βαθιά και πιο ευκρινή υπέρυθρη εικόνα του μακρινού κόσμου που έχει ληφθεί ποτέ.

Οι χιλιάδες γαλαξίες «απαθανατίστηκαν» σε ένα μικροσκοπικό τμήμα του ουρανού στο μέγεθος περίπου ενός κόκκου άμμου σε κάποια απόσταση από κάποιον που στέκεται πάνω στη Γη, είπε ο Νέλσον.

Το Webb κατασκευάστηκε κυρίως από την αμερικανική εταιρία αεροδιαστημικής Northrop Grumman και φέρει το όνομα του επικεφαλής της NASA τη δεκαετία του 1960. Εκτοξεύθηκε στο διάστημα για τη NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία τα Χριστούγεννα του 2021 από τη Γαλλική Γουιάνα, στη βορειονατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.

Μια εξαιρετική ανάλυση για τις πρώτες φωτογραφίες του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb παρουσίασε το κανάλι Astronio, εξηγώντας μας γιατί η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική για την ανθρωπότητα:

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *