ΒΙΝΤΕΟ – Σημαντική ανακάλυψη με σαρκοφάγους και αγαλματίδια στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο συνεχίζουν να ανακάλυπτουν νέα ευρήματα από την αρχαιότητα, τα οποία τρομάζουν αλλά παράλληλα εντυπωσιάζουν.

Οι απεριόριστοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Αιγύπτου φαίνεται πως δεν έχουν κανένα τέλος, καθώς αξιωματούχοι ανακοίνωσαν μια εξαιρετική ανακάλυψη που συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 100 φέρετρα και 40 επιχρυσωμένα αγαλματίδια που χρονολογούνται από την αρχαιότητα.

Τα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν στην τεράστια νεκρόπολη Σακάρα, που βρίσκεται νότια του Καΐρου, το οποίο χρησίμευσε ως νεκροταφείο για την αρχαία αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Μέμφιδα.

Οι περίτεχνες σαρκοφάγοι και τα αγάλματα εντοπίστηκαν στη σκιά της διάσημης κλιμακωτής Πυραμίδας του Τζοζέρ στη Σακάρα το Σάββατο.

Σε συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Κάλεντ ελ-Ανανί, αποκάλυψε ότι τα αντικείμενα χρονολογούνται πως είναι πάνω από 2.5000 χρόνια και ανήκουν στην δυναστεία των Πτολεμαίων και την Ύστερη Περίοδο. Η πρώτη κυβέρνησε την Αίγυπτο για περίπου 300 χρόνια, από περίπου το 320 π.Χ. έως περίπου το 30 π.Χ., ενώ η δεύτερη εκτείνεται από το 664 έως το 332 π.Χ.

Με την παρουσία κάμερας, οι αρχαιολόγοι άνοιξαν ένα φέρετρο για να αποκαλύψουν μια καλά συντηρημένη μούμια τυλιγμένη σε ύφασμα μέσα, ενώ εξέτασαν με ακτίνες τη μούμια για να δείξουν πώς διατηρήθηκε το σώμα.

Τα ευρήματα θα διανεμηθούν σε τουλάχιστον τρία μουσεία, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου που κατασκευάζει η Αίγυπτος κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.

Ο ελ-Ανανί δήλωσε πως μια άλλη ανακάλυψη στη νεκρόπολη Σακάρα θα ανακοινωθεί αργότερα φέτος.

Η τοποθεσία Σακάρα περιλαμβάνει περισσότερες από δώδεκα πυραμίδες, αρχαία μοναστήρια καθώς και αρχαίους χώρους ταφής ζώων. Η περιοχή όπου βρίσκονται τα ερείπια έχουν καθοριστεί από την UNESCO ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς.

sputniknews.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *