ΕΙΚΟΝΕΣ – Ντροπή: Οι Τούρκοι γέμισαν Ορθόδοξη εκκλησία με μπάζα

Η αρμενική εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στο Ερζερούμ, χάθηκε ανάμεσα στα οικοδομικά μπάζα που έριξε εκεί ο δήμος.

Η αρμενική εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στην συνοικία Γκεζκιοι της Αζιζιε του νόμου Ερζερούμ, έχει χαθεί ανάμεσα στα μπάζα που έριξε εκεί ο δήμος που ανήκει στο κόμμα ΑΚΡ. Η εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1790 από Αρμένιους και τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της εξαφάνισης έχει καταχωρηθεί από το 2010 ως ιστορικό μνημείο. Οι ζωγραφιές που υπήρχαν στους εσωτερικούς τοίχους της εκκλησίας σε μεγάλο βαθμό έχουν σβηστεί, ενώ οι τοίχοι της εκκλησίας σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκαν από κυνηγούς θησαυρών.
Κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν πως ο δήμος μετέφερε μπάζα και κλαδιά δέντρων τα οποία τα έριξε δίπλα στην εκκλησίας και ανέφεραν πώς σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί, η εκκλησία θα απομείνει κάτω από τα μπάζα .

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Κυνηγοί θησαυρών έχουν ανοίξει βαθιές τρύπες στους κίονες της εκκλησίας που αναμένει την επισκευή της. Το 2016 σε δήλωση που έκανε τότε στην εφημερίδα Άγος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αυτού ο Σαμπρί Εργκιν, είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που η εκκλησία δεν επισκευαστεί από τον Δήμο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάρρευσης.
Τότε ο δήμος είχε υποστηρίξει πώς για την επισκευή της εκκλησίας χρειάζεται η άδεια του Εργκιν και ότι εκείνος δεν τους την παρέχει.

Εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Ερζερούμ...
Εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Ερζερούμ...

tourkikanea.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *