Μήνυμα Βαρθολομαίου προς Μόσχα: Οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων δεσμεύουν όλη την Ορθοδοξία

“To Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνιζόμενο για να επιλύσει του Ουκρανικό εκκλησιαστικόν θέμα προβάλλει τα προνόμια και δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και μάλιστα της Χαλκηδόνος της 4ης Οικουμενικής Συνόδου που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια εκκλήτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία” είπε μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας Φερικόϊ στην Κωνσταντινούπολη ο κκ. Βαρθολομαίος ξεκαθαρίζοντας πως τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδράζονται σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία και συνέχισε:

“Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή”, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρωσία ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει απέναντι στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επίσης δεν παρέλειψε να πει, απευθυνόμενος στην ομογένεια της Πόλης, πως είναι ενήμερος για τα “καλοπληρωμένα άρθρα” και την “μαύρη προπαγάνδα” από την ρωσική πλευρά τα οποία χτυπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και σημείωσε χαμογελώντας:

“Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία . Υπερηφανευόμεθα γι’ αυτό, σεμνυνόμεθα γι΄ αυτό. Προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια, αυτά τα δίκαια με τα οποία εστεφάνωσε η πρόνοια του Θεού δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων τον Πάνσεπτο Οικουμενικό θρόνο. Την πρωτόθρονη εκκλησία της Ορθοδοξίας”.

www.capital.gr

, , , ,

1 thought on “Μήνυμα Βαρθολομαίου προς Μόσχα: Οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων δεσμεύουν όλη την Ορθοδοξία

  1. Ο Πατριάρχης Βαρθολομέος έχει κάνει μεγάλο λάθος για την Ουκρανία. Μετά από 300 χρόνια πιον κοροιδεβη και μπενει στην οικογενιακη εκκλησία της Ρωσίας; Νοιμίζει πως δεν καταλαβενή ο κόσμος πιος εμπιριαζει τον Πατριάρχη; είναι ανάγκη να όνομάσωμεν τους κυβερνήτες της δύσης, παραδηγματος χάρη τους Μασόνους η αυτούς που ετοιμάζουν τον θρόνον του Αντιχριστου; Χριαζετε πραγματικά να θυμήσωμεν τον πατριάρχη ότι Ο χρiστος είπε πως στο τέλος ακόμη και οι εκλεκτοί θα ακολουθήσουν τοn Αντίχριστο; Φαίνετε ότι αυτό που αποφάσισαν οι Μασόνοι να βιαστούν να σπάσουν την Εκκλησία το κατορθώνουν με την βοηθια του πατριάρχη. Δεν έχω καμία σχέση με τους Ρωσσους, αλλά ως Κύπρια και καπια που έδιάβασα την Θεολογία της Εκκλησίας μας και τους Οικουμενικούς Συνοδούς, Ο Πατριάρχης κάνη μεγάλο λάθος και κάνη τον εαυτό του όργανο του Σατανά. Βεβαίως αν έχει πάρη τους όρκους τον Μασόνων, τότε καταλαβαίνω πιον θεών ακούη, αλλά ελπίζω και προσεύχομαι πως ακόμη είναι πραγματικά Ορθοδόχος Χριστιανός και αγαπά περισοτερο την ενότητα της Εκκεςίασ παρά την δόξα του κόσμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *