Πλατεία Κεμάλ Ατατούρκ θα αποκτήσει το Αμβούργο – Διαμαρτυρία της Ποντιακής κοινότητας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα της ονοματοδοσίας κεντρικής πλατείας του Αμβούργου προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ απέστειλε η Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων προς το Δήμο Αμβούργου, την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου με έκδηλη έκπληξη, οργή και απέχθεια ενημερώθηκε την πρόθεση αυτή και έπραξε τα δέοντα.

«Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, καθώς οι σχέσεις του ναζισμού με τον κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες. […] Θεωρούμε την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη, ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στη βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία “δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο”» αναφέρεται.

«Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση, και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το “κεμάλειο άγος” που θα στιγματίσει την εποχή μας. Ο σύλλογός μας θα πράξει το παν για την άρση αυτού του ονείδους και ζητά τη στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης» καταλήγει η επιστολή.

ΠΟΝΤΟΣ NEWS

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *