Τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ ταξιδεύουν στο διάστημα!

Του Αντώνη Μακατούνη

Κορυφαίος Ρώσος κοσμοναύτης υπηρετεί ως «παπαδάκι» στο ιερό του Υψίστου του Αγίου Βλαντιμίρ στο Χιούστον! – Είχε πάρει μέρος του λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ σε διαστημικό του ταξίδι!

Ο Sergey Ryzhikov, γεννημένος στις 19 Αυγούστου 1974, είναι υπολοχαγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και κατατάσσεται στους κορυφαίους Ρώσους κοσμοναύτες ενώ διαθέτει πλειάδα πτυχίων σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει από το να είναι κι ένας ευσεβής ορθόδοξος Χριστιανός και να το αποδεικνύει εμπράκτως υπηρετώντας κατά τον ελεύθερο χρόνο του ως «παπαδάκι» στο ιερό του Υψίστου στην εκκλησία του Αγίου Βλαντιμίρ στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο διαστημικό κέντρο όπου πραγματοποιούνται κοινά διαστημικά προγράμματα ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ.

Ο Ryzhikov ξεκίνησε την πρώτη του διαστημική πτήση σε διαστημόπλοιο Soyuz MS-02 και πέρασε περίπου έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συμμετέχοντας σε ειδική αποστολή! Επέστρεψε στη Γη στις 10 Απριλίου 2017 αποκαλύπτοντας ότι είχε πάρει μαζί του μέρος από το λείψανο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το οποίο έλαβε από το μοναστήρι της πατρίδας έξω από τη Μόσχα, για να τον προστατεύει!»Περιμένουμε πάντα ένα θαύμα, αλλά το γεγονός ότι ένα κομμάτι των λειψάνων ταξίδεψε στο διάστημα και ευλόγησε τα πάντα στο διαστημόπλοιο και στον πλανήτη μας, είναι ένα μεγάλο θαύμα από μόνο του», είχε δηλώσει.

Πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί είναι σχεδόν όλοι οι Ρώσοι κοσμοναύτες με συστηματική μυστηριακή ζωή.

ORTHODOXIA NEWS AGENCY

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *