Θλίψη για τον Πόντο: Οι Τούρκοι αφαιρούν το καμπαναριό της Μεταμόρφωσης στην Κερασούντα (ΦΩΤΟ)

Την απόσυρση και καταστροφή του πιστού αντιγράφου του καμπαναριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το χαρακτηριστικό ρολόι, στην Κερασούντα του Πόντου, διέταξε ο νέος δήμαρχος της πόλης τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Το καμπαναριό αυτό είχε τοποθετηθεί το 2016 στο σημείο όπου βρισκόταν ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το ταφικό μνημείο του δημάρχου της περιοχής (κατά τα έτη 1882-1906) καπετάν Γιώργη Κωνσταντινίδη, στην Κερασούντα.

Την πληροφορία μετέφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Πετρίδης σε ανάρτησή του στο facebook την ημέρα της απόσυρσης. Να θυμίσουμε ότι η τοποθέτηση του καμπαναριού είχε γίνει στις 30 Μαρτίου 2016 μετά από εντολή της τότε δημοτικής Αρχής της Κερασούντας. Τρία χρόνια μετά αποφασίστηκε η οριστική απόσυρσή του επειδή προκαλούσε τα θρησκευτικά και πατριωτικά συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής.

Αφαιρέθηκε το καμπαναριό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κερασούντα
  • Ο Νίκος Πετρίδης είναι δημοσιογράφος, ερευνητής ιστορικών θεμάτων και συγγραφέας του βιβλίου Ιμπραχίμ, ο γιος του Ηρακλή (εκδ. Ινφογνώμων). Διατηρεί το ιστολόγιο garasari.blogspot.gr.

PONTOS NEWS

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *