Σ. Καλεντερίδης: Η Μακεδονία, οι Μακεδονομάχοι και εκείνοι που ρίπτουν τα άγια τοις κυσί

Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα που έχει ιστορία 120 χρόνων και «λύθηκε» με την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τις 12 Ιουνίου 2018.

Ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι μακεδονικό έθνος και γλώσσα δεν υπάρχει και ότι τα όρια της Μακεδονίας περιορίζονται σε αυτά της ελληνικής επικράτειας, με την ως άνω συμφωνία αναγνωρίσαμε «μακεδονικό» κράτος, γλώσσα και ταυτότητα.

Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζω την συμφωνία ως κατάπτυστη και προδοτική.

Και για να ενισχύσω ακόμα περισσότερο την επιχειρηματολογία μου, να προσθέσω ότι τα Σκόπια ήταν διατεθειμένα από το 2008 να δεχτούν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» υπό την προϋπόθεση ότι η όποια συμφωνία θα εξασφάλιζε την αναγνώριση της «μακεδονικής» και όχι «βορειομακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια που έδωσε στη δημοσιότητα οιστότοπος WikiLeaks.

Το εμπιστευτικό τηλεγράφημα που υπογράφει η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, και έχει ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, αποκαλύπτει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί πέτυχαν τους τρεις εθνικούς στόχους που είχαν θέσει από το 2008.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι Έλληνες που υπέγραψαν και υπερψήφισαν αυτήν τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, αν και γνώριζαν ότι δεν υφίσταται «μακεδονικό» κράτος, γλώσσα και ταυτότητα, τα αναγνώρισαν και με την πράξη τους, σε μια διαμάχη που κρατά 120 χρόνια, βοήθησαν τα Σκόπια να πετύχουν τους εθνικούς στόχους που είχαν θέσει από το 2008, ενώ δεν πέτυχαν κανέναν ελληνικό εθνικό στόχο.

Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;

Πάμε τώρα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Σε επιστημονικό επίπεδο, έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία γύρω από το αν η συμφωνία μπορεί να αλλάξει, να αντικατασταθεί, να ακυρωθεί ή όχι.

Οι «συστημικοί» διεθνολόγοι και νομικοί, που είναι και η πλειονότητα, θεωρούν ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει, αντικατασταθεί και ακυρωθεί, ενώ υπάρχει μόνο μια μικρή μερίδα που λέει ότι μπορεί αν γίνει το αντίθετο.

Πάντως, μια σοβαρή ημερίδα ή σοβαρός και θαρραλέος διάλογος για να ακουστούν και οι δύο «σχολές» σκέψης για το θέμα αυτό, έξω από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Σε διεθνές επίπεδο, το μόνο που ακούμε, εκτός από τα πολλά εύγε από Γερμανία, ΗΠΑ, Ε.Ε. και αλλού, είναι να μην τολμήσουμε να πειράξουμε τη συμφωνία, γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι η συμφωνία αυτή δεν πατάει σε γερά πόδια.

Όλοι γνωρίζουν ότι είχαμε έπι χρήμασι δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια και επί υπουργικώ θώκω και βουλευτική έδρα δωροδοκίες στην Ελλάδα, που αν τα ανακινήσει μια σοβαρή πατριωτική κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή τινάζεται στον αέρα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ξεφουρνίζει απόρρητα έγγραφα και επιστολές από την «καβάτζα» που έκανε όσο είχε την εξουσία και κατείχε τα αρχεία του κράτους, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε δεχτεί διπλή ονομασία, χωρίς αλλαγή συντάγματος, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να αποδείξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη και την ίδια στιγμή να αποδείξει ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα συλλαλητήρια και για το θέμα της συμφωνίας ήταν υποκριτική!

Και ώ του θαύματος, έρχεται η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χρωστά την αυτοδυναμία στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που έτρεχαν στα συλλαλητήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την συνομολόγηση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, να επιβεβαιώσει αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την υποκρισία και τη διπλοπροσωπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σ’ αυτό το εθνικό ζήτημα.

Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η επιβράβευση Μαυρωτά με τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, εκτός από καθαρή δωροδοκία για την ψήφο του στη συμφωνία, μια δωροδοκία που γίνεται από τη ΝΔ και όχι από το ΣΥΡΙΖΑ.

Να μη μιλήσουμε για άλλα στελέχη της ανύπαρκτης στην κοινωνία «Δράσης» που υποστήριζαν κι αυτά τη συμφωνία και πήραν κι αυτά το δωράκι τους σε υπουργικούς θώκους και θέσεις γενικών γραμματέων.

Όμως το χειρότερο που γίνεται τώρα από τη ΝΔ, είναι πρώτον οι δημόσιοι έπαινοι από υπουργούς της, τής μέχρι χθές κατάπτυστης και γι’αυτούς συμφωνίας και δεύτερον η απαξιωτική χρησιμοποίηση της λέξης Μακεδονομάχος, κάτι που μέχρι τώρα έκαναν εκείνοι που έχουν ιστορικά αποδείξει ότι το να μισείς και να μάχεσαι την πατρίδα και τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας, είναι τίτλος τιμής γι’ αυτούς.

Οι Μακεδονομάχοι ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν οικογένειες και πούλησαν περιουσίες για να πάρουν όπλα και βάρκες και να κινήσουν από την Κρήτη, την Κύπρο, τη Μεσσηνία, τη Μάνη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, να σπεύσουν στην Μακεδονία και μαζί με ντόπιους ψυχωμένους Έλληνες, σλαβόφωνους και ελληνόφωνους, να πολεμήσουν για να αποτραπεί ο εκβουλγαρισμός της Μακεδονίας, γιατί τότε το «φρούτο» που λέγεται Μακεδόνας χωρίς να είναι Έλληνας, δεν είχε εφευρεθεί ακόμα.

Αυτόν τον τίτλο τιμής, του Μακεδονομάχου, βρήκαν να απαξιώσουν και να του δώσουν το νόημα του «υπερπατριώτη, πατριδοκάπηλου, εθνικιστή» οι γνωστοί αρνητές της πατρίδας, υπερασπιστές συμφερόντων ξένων κέντρων της «επανάστασης» και λιποτάκτες των εθνικών αγώνων, αυτήν τη λέξη βρήκαν να απαξιώσουν οι Νεοδημοκράτες, βλέποντας ότι έρχεται κατά πάνω τους η οργή του κόσμου γι’ αυτό το μνημειώδες ξεπούλημα.

Μακεδονομάχος είναι τίτλος τιμής κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και καλό είναι, όσο είναι καιρός, να σταματήσετε αυτή τη διπλή ατιμία απέναντι στον «όχλο», όπως αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας εκείνους που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, που σας έδωσε αυτοδυναμία.

Εκτός κι αν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε κι εσείς τη λέξη «όχλος» για εκείνους που θα βγουν στους δρόμους, απαιτώντας αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στο θέμα της Μακεδονίας.

Όσο για την ιερή λέξη Μακεδονομάχος, δεν ρίπτουμε τα άγια τοις κυσί, κύριοι…

Πάντως, υπάρχει κι άλλο ένα σημάδι που δείχνει ότι διολισθαίνετε στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσφατα η αστυνομία έκανε προληπτικές συλλήψεις στην Κατερίνη, ατόμων που προετοίμαζαν εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του κ. Νίκου Παπά.

Είστε σε λάθος δρόμο, κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, και καλό είναι να σκεφθείτε λογικά, δίκαια και ψύχραιμα.

Είναι γνωστό ότι η εξουσία θολώνει το μυαλό και τονίζει την αλαζονεία.

Γι’ αυτό είναι ο τύπος, για να υπενθυμίζει όλα αυτά που δεν λένε στην εξουσία οι κόλακες και οι αυλοκόλακες.

Και να μην ξεχνιόμαστε.

Η Μακεδονία είναι μια και βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και δεν υπάρχει «μακεδονικό» κράτος, έθνος και γλώσσα.

Ινφογνώμων Πολιτικά

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *