Φιλοσκοπιανός σύλλογος κάνει μαθήματα “μακεδονικής γλώσσας” στην Αριδαία

Φροντιστήριο «μακεδονικής γλώσσας» ετοιμάζεται να λειτουργήσει από τον Οκτώβριο, στην Αριδαία Πέλλας και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέσω facebook να δηλώσουν συμμετοχή. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, από τις 19:00 έως τις 20:00, θα αρχίσουν στα μέσα Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο του 2020.

Παράλληλα θα είναι δωρεάν, άρα και πιο ελκυστικά προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ενηλίκων, έως δέκα, και θα πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου από δάσκαλο στα Σκόπια. Οι μαθητές θα βρίσκονται στην έδρα της φιλοσκοπιανής Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ), στην Αριδαία. Για την εγγραφή τους απαιτείται όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πίσω από την προκλητική κίνηση, που δεν μπορεί να απαγορευτεί καθώς η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη «μακεδονική γλώσσα» με αστερίσκους, κρύβεται η ΑΜΚΕ που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα νήματα της ΑΜΚΕ κινεί η πρώην εκπρόσωπος της «United Macedonian Diaspora» στην Ελλάδα Ευγενία Νατσουλίδου και ο στενός της συνεργάτης αποσχηματισθέντας ιερέας Νικόδημος Τσαρκνιάς, που με «εμβάσματα» από τη σκοπιανή διασπορά έκτισε παράνομης εκκλησία (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων. Κατά καιρούς Νατσουλίδου και Τσαρκνιάς, συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για καταπίεση της υποτιθέμενης «μακεδονικής» μειονότητας.

PONTOS NEWS

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *