ΗΧΗΤΙΚΟ – Κ. Γρίβας: Η οπερέτα των «Κόκκινων Γραμμών»

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του η απραξία της Ελληνικής πλευράς , έχει καταστήσει «οπερέτα» τις διαρκώς μετακινούμενες «κόκκινες γραμμές» από την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, στην αυτονόητη και συνταγματική επιταγή της εθνικής μας κυριαρχίας την οποία επίσης έχουμε περιορίσει στα 6 ν.μ. , την ώρα που στο πραγματικό πεδίο κι όχι μόνο σε χάρτες η Τουρκία την αμφισβητεί εμπράκτως.

Όπως είπε ο κ. Γρίβας, αντίθετα στην Ελλάδα, οι απολογητές της σκέψης του «τι να κάνουμε;» , έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή επικοινωνιακό μαραθώνιο με νομικισμούς και τεχνάσματα, να πείσουν τον ελληνικό λαό πως δεν συμβαίνει τίποτα, την ώρα που ευθέως αμφισβητείται ο πυρήνας της εθνικής μας κυριαρχίας.

Κατά τον κ. Γρίβα, όλα δείχνουν να οδηγούν σε μια κατάσταση με ή χωρίς μεσολάβηση, με ή χωρίς ένταση των άκρων, σε ένα τραπέζι συνομιλιών , όπου θα κληθούμε να δεχτούμε όλο το πακέτο των απαιτήσεων της Τουρκίας κι όχι μόνο την οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *