ΒΙΝΤΕΟ – Το Έπος του ’40 μέσα από τις καταγραφές του προσωπικού ημερολογίου του Ι. Μεταξά

Στο επετειακό επεισόδιο του Ιστορικού Περιηγητή θα ασχοληθούμε με την ένδοξη Ιστορία που έγραψε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Ιταλικών δυνάμεων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παρουσίαση των γεγονότων της εποποιίας των ετών 40-41 θα γίνει με έναν πρωτότυπο τρόπο, καθώς θα βασιστούμε στις συνοπτικές καταγραφές του προσωπικού ημερολογίου του Ιωάννη Μεταξά, που βρισκόταν τότε στο τιμόνι της χώρας.

Το χρονικό που θα παρουσιάσουμε βασίζεται σε επιλογή ημερομηνιών, που κρίνουμε πως αντιστοιχούν στα σημαντικότερα γεγονότα και θα ξεκινήσουμε από τις αρχές Οκτώβρη, ώστε να δοθεί μια πληρέστερη εικόνα.

Σημείωση του Ιστορικού Περιηγητή: Το παρόν βίντεο ήταν προγραμματισμένο να ανέβει τις παραμονές της εθνικής μας εορτής. Ο αλγόριθμος του YouTube που ελέγχει τα βίντεο, το έκρινε ως «ακατάλληλο». Στη συνέχεια, έκανα ορισμένες αλλαγές και προσπάθησα να το ξανανεβάσω, αλλά συνέχισε να το χαρακτηρίζει «ακατάλληλο». Οπότε, αιτήθηκα έλεγχο από υπάλληλο του YouTube, ο οποίος φυσικά και διαπίστωσε πως το βίντεο δεν παραβιάζει τους όρους της κοινότητας. Όπως καταλαβαίνετε ο έλεγχος άργησε, για αυτό και το βίντεο ανεβαίνει με μια βδομάδα καθυστέρηση!

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *