ΒΙΝΤΕΟ – «Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι προοπτικές του ελληνικού κράτους»

Οι ιστοσελίδες ΑνιχνεύσειςΑντίβαροΆρδηνcognoscoteamdefence-pointinfognomonPolitics και ResPublica συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 στις 19.00 κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι προοπτικές του ελληνικού κράτους»

Συζήτησαν οι:

Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος – anixneuseis.gr

Ανδρέας Σταλίδης, αναλυτής – antibaro.gr

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – ardin-rixi.gr

Μάριος Νοβακόπουλος, διεθνολόγος – cognoscoteam.gr

Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής – infognomonpolitics.gr

Μιχάλης Θεοδοσιάδης, λέκτορας πολιτικής θεωρίας – respublica.gr

Συντονιστής: Γιάννης Ξένος, αρθρογράφος

, , ,

1 thought on “ΒΙΝΤΕΟ – «Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι προοπτικές του ελληνικού κράτους»

  1. Συναισθηματισμοί αναπόδεικτοι ακούγονται από τον κο Σαββίδη. Ακόμα και στη Νότια Ελλάδα, η επανάσταση αν παραδεχτούμε ότι δεν τη βοήθησαν οι ξένοι με τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο, τουλάχιστον πήγαινε να σβήσει κι εκεί. Στη ζωή και την ιστορία δεν πορευόμαστε με το αν, το θα και το δέον, αλλά με το Τί έχουμε κι αυτό να εκτιμούμε. Αλλιώς, γινόμαστε αχόρταγοι, αγνώμονες κι αχάριστοι. Ίσως και ονειροπαρμένοι.
    Το γεωπολιτικό παιχνίδι δεν παίζεται μόνο στην έκταση, αλλά και στον πληθυσμό. Μπορεί να κουβαλάμε στη μνήμη μας δύο ήττες από τον περασμένο αιώνα, την καταστροφή και τη γενοκτονία σε Μικρασία και Κύπρο, αλλά κινδυνεύουμε να ηττηθούμε και εσωτερικά στο πεδίο του πληθυσμού που κατοικεί στη χώρα. Πλέον, τον πρώτο ρόλο έχει το δημογραφικό πρόβλημα εδώ και 3 δεκαετίες, όσο κι αν πάντα κάτι γίνεται και προτάσσονται άλλα θέματα ως επείγοντα να λυθούν. Αυτό είναι το υπ. αριθ. 1 θέμα που θα έπρεπε να συζητείται απ’ όλους, γιατί κινδυνεύουμε να ηττηθούμε εσωτερικά χωρίς να δώσουμε μάχη, λόγω έλλειψης πολιτών που είναι ικανοί να φέρουν όπλα.
    Υπάρχουν χώρες με μικρότερη ή με ίση έκταση με τη δική μας, αλλά έχουν πολύ περισσότερο πληθυσμό. Και δε μιλώ φυσικά γιά το Μπαγκλαντές που είναι μία χώρα υπανάπτυκτη. Μιλώ γιά χώρες που ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά όπως εμείς, χωρίς δηλαδή μεγάλη έκταση και πληθυσμό και τελικά μας ξεπέρασαν.
    Ύστερα, όπως κι ο ίδιος υπαινίχτηκε, περισσότερο από τους μισούς Έλληνες έχουν ταυτίσει τη μοίρα και τη ζωή τους μέσα στα πολύ στενά όρια της Αττικής και στην ουσία η σημερινή σύγχρονη Ελλάδα παραμένει ανεκμετάλλευτη και οπισθοδρομική καθώς επηρεάζεται από τις εξαρτημένες και παθητικές ιδέες που εκπορεύονται από την παρακμασμένη Αττική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *