Γιάννης Σμαραγδής: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ένας άνθρωπος πρότυπο»

Ο Ιωάννης Καποδίστριας δεν ήταν απλώς ένας μεγάλος πολιτικός ή διπλωμάτης, αλλά ένας άνθρωπος πρότυπο, επισήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι αξίες που υπηρέτησε και με τη ζωή του τις υπερασπίστηκε, είναι αξίες τις οποίες αν το ανθρώπινο γένος τις βρει στο μέλλον, θα αναβαθμιστεί. «Είναι πολύ μεγαλύτερη προσωπικότητα απ’ ό,τι έχουμε υποθέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Σμαραγδής τόνισε πως αν λάβει κάποιος υπόψη μια φράση που έλεγαν για τον Καποδίστρια εχθροί και φίλοι του, θα καταλάβει πόσο επιβεβαιώνεται αυτό που λέει. Ειδικότερα, έλεγαν για τον Καποδίστρια πως “έχει μια ροπή προς το καλό. Συνεπώς αν φτάσει η ανθρωπότητα να έχει συνολικά ροπή προς το καλό, θα αναβαθμιστεί το ανθρώπινο γένος”, σημείωσε.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία “Καποδίστριας”

Ερωτηθείς για το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για τα γυρίσματα και την ολοκλήρωση της ταινίας “Καποδίστριας”, δεδομένου ότι το αρχικό δεν ισχύει εξαιτίας της πανδημίας, είπε πως «αυτήν την περίοδο ξεκινούν τα διαδικαστικά της ταινίας με τους Ρώσους και τους Ελβετούς, μιας και πρόκειται για συμπαραγωγή με τις χώρες αυτές». Αυτά υπολογίζει πως θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, οπότε στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν τα γυρίσματα, ξεκινώντας από τη Ρωσία, ώστε να υπάρχουν χιόνια την περίοδο εκείνη. “Θα συνεχιστούν στην Ελβετία και θα ολοκληρωθούν την άνοιξη του ’22 στην Ελλάδα, γιατί θέλω να υπάρχει στην ταινία το ανοιξιάτικο φως της Ελλάδας. Συνεπώς υπολογίζουμε πως θα είναι έτοιμη να προβληθεί στους κινηματογράφους από τον Σεπτέμβριο του 2022”, σημείωσε.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης δήλωσε πως νιώθει… απελευθερωμένος -κατά κάποιον τρόπο- που τα γυρίσματα της ταινίας του θα γίνουν σε μία περίοδο κατά την οποία -σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες- θα έχουμε απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, επειδή όπως είπε χαρακτηριστικά “και η ψυχή μαραγκιάζει” μέσα στα πολλά προβλήματα, σε επηρεάζει ό,τι συμβαίνει γύρω σου…”

Ο Γιάννης Σμαραγδής σημείωσε ακόμη πως η ταινία του θα είναι η τελεία των επετειακών εκδηλώσεων για την επανάσταση του 1821, πολλές από τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας της πανδημίας το 2022. Χαρακτήρισε μάλιστα ευχάριστο το γεγονός ότι η ταινία του θα ενταχθεί στις εκδηλώσεις “Ελλάδα- Ρωσία: Ιστορία 2021”, οι περισσότερες των οποίων, όπως είπε, μετατίθενται για το 2022.

Τη συνέντευξη πήρε ο Νίκος Γιώτης

amna.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *