Ποιος ξεπλένει τον σφαγέα; Το όνειδος των Ελλήνων… Κεμαλιστών

Θυμάμαι, στην Λογοτεχνία Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου, πριν ελάχιστα χρόνια, να κάνουμε κείμενο του Γ. Ιωάννου, “Στου Κεμάλ το Σπίτι“.

Στην υποσημείωση στο τέλος της σελίδας, έγραφε το εξής: Κεμάλ Ατατούρκ· (Θεσσαλονίκη 1881 – Κωνσταντινούπολη 1938). Διακεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ηγήθηκε του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ (συμμαχία Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας) μετά την ήττα της Τουρκίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους και ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923).

(το ίδιο απόσπασμα υπάρχει ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα σχολικών βιβλίων στο διαδίκτυο)

Είναι δυνατόν ένα σχολικό βιβλίο της Ελλάδας να μην λέει λέξη για τη σφαγή των Ποντίων και των Μικρασιατών, την καταστροφή της Σμύρνης; Ή έστω ότι στον “πόλεμο της ανεξαρτησίας”, κύριος αντίπαλος του Κεμάλ ήταν η Ελλάδα;

Φανταστείτε ένα ισραηλινό βιβλίο να γράφει “Αδόλφος Χίτλερ, Αυστριακός πολιτικός και ζωγράφος”!

Σμυρνιός

, , , , , ,

7 thoughts on “Ποιος ξεπλένει τον σφαγέα; Το όνειδος των Ελλήνων… Κεμαλιστών

  1. Εξαιρετικο κειμενο. Ολες αυτες οι ελιτ θεωρουν τους εαυτους τους “ευρωπαιους” οχι Ελληνες. Ας μαθουν λοιπον οτι η αγαπημενη τους Ευρωπη, χτιστηκε πανω στα αποκαιδα της Ρωμανιας το 1204, και στην καταστροφη της Ρωμιοσυνης, του Ελληνισμου. Προσωπικα ποτε δεν θα θεωρησω τον εαυτο μου “ευρωπαιο”, ερμαιο των απογονων του Καρλομαγνου.

  2. Γιατί ρε, αντιφα πατριώτες τί θα ‘πρεπε να γράφει; Σφαγέας των δύσμοιρων εβραίων και μπολσεβίκων; Φτάνει πια με τα κολλήματά σας.

    1. αυτό γράφει ρε μπούφο, τους έσφαξε και έτσι τον περγράφουν, όχι σαν ζωγράδο. δύσκολο άρθρο ε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *