ΗΧΗΤΙΚΟ – Γ. Φίλης: Η Τουρκία θα επανέλθει σε σκηνικό έντασης

Ο διδάκτορας γεωπολιτικής και Καθηγητής Ευρωπαϊκών θεμάτων Γ.Φίλης , σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης , μιλάει για την τακτική της Τουρκίας με την ανοχή διαχρονικά της πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα, κάθε φορά να «ξεπλένει» την γείτονα έναντι της Δύσης , ως χώρα που επανέρχεται στο διάλογο, κάθε φορά που η Τουρκία όπως λέει αισθάνεται με την πλάτη στον τοίχο από την δυτική συμμαχία.

Ο Γ. Φίλης υποστηρίζει ότι με δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις, μόνο «ιδιωτική» που δεν είναι η επίσκεψη στη Θράκη, όπου κατά την γνώμη του ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου είναι τέτοιος που για λόγους εθνικής ασφάλειας της χώρας μας θα πρέπει να κλείσει , ακόμη κι αν τα αντίμετρα θα ήταν το κλείσιμο των Ελληνικών προξενείων σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη , τα όσα διακυβεύονται σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας είπε, είναι πολύ σοβαρότερα, από το κόστος που πράγματι θα έχουν οι δύο χιλιάδες Έλληνες της Πόλης.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η Τουρκία και μετά τον Ερντογάν θα είναι ένα μίγμα ισλαμιστών και κεμαλικών με τις ΗΠΑ να επιδιώκουν την Εύρω- Ατλαντική τους στάση αλλά και ην υπαρκτή πιθανότητα η στάση τους να είναι Ευρασιατική. Κατά τον ίδιο η Τουρκία θα επαναφέρει γρήγορα το σκηνικό έντασης με την Ελλάδα και με γεγονότα, οπότε κατά την γνώμη του το κρίσιμο είναι η ενδιάμεση ενίσχυση του Ελληνικού στόλου κι όχι οι παραγγελίες φρεγατών που πρέπει να γίνουν αλλά θα μας έρθουν μετά από 5 χρόνια.

Σε αυτό το σκεπτικό τόνισε της ενδιάμεσης ενίσχυσης, οι ΗΠΑ που τόσες διευκολύνσεις έχουν πλέον στην Ελλάδα, δεν δίνουν τίποτα επί της ουσίας σε αντίθεση με άμεσες ευρωπαϊκές αξιόπιστες προσφορές ς ενδιάμεση ενίσχυση του πολεμικού μας ναυτικού.

, , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *