Προς νέα ανάφλεξη; Απειλές Αζέρων στους πολίτες του Στεπανακέρτ: ”Θα σας διώξουμε με την βία”

Νέα ανάφλεξη αναμένεται ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία! Το βράδυ της 27ης Μαρτίου, το Αζερμπαϊτζάν έστειλε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που απειλούσε τους πολίτες του Στεπανακέρτ, ότι θα τους διώξουν με την βία αν δεν φύγουν οι ίδιοι από την πόλη.

Η ηχογράφηση πιθανότατα προβλήθηκε από τις εχθρικές θέσεις στο κατεχόμενο Σούσι, στην περιοχή Krkzhan του Στεπανακέρτ.

Αυτό έχει γίνει μια συνήθης πρακτική για το Αζερμπαϊτζάν, με την ηχογράφηση να προβάλλεται περιοδικά σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Αρτσάχ, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που απειλούσαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Tην ίδια στιγμή, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν παίζει δυνατά κομμάτια εδώ και τρεις μέρες και απειλεί από τα μεγάφωνα, προσπαθώντας έτσι να κάνει τους κατοίκους του αρμενικού χωριού Taghavard να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το Αρτσάχ.

Σύμφωνα με τον Rudik Baghdasaryan, τοπικό αξιωματούχο, οι κάτοικοι του χωριού έχουν συνηθίσει τη «δυσάρεστη» μουσική και προσπαθούν να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν.

«Μας λένε από τα μεγάφωνα: «Εγκαταλέιψτς το χωριό αν δεν θέλετε να έχετε την την ίδια μοίρα με το Παρούχ», ανέφερε το Pastinfo σύμφωνα με τον Μπαγκντασαριάν την Τρίτη, 29 Μαρτίου.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο κανονικά και δεν υπάρχει αυξανόμενη ένταση μεταξύ του πληθυσμού.

Ταυτόχρονα, ο στρατιωτικός ρεπόρτερ Ντέιβιντ Τοροσιάν ανέφερε: ‘‘Σύμφωνα με τα στοιχεία μου, χθες σε ορισμένα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Parukh , επιβεβαιώθηκε η συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού από την πλευρά των Αζέρων, συμπεριλαμβανομένων 10 αρμάτων μάχης.

Οι βουλευτές των ΗΠΑ κάλεσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λάβει μέτρα κατά των πολεμικών ενεργειών του Αλίεφ

Η εισβολή των Αζέρικων στρατευμάτων στο Αρτσάχ, η χρήση UAV από μέρους τους και η στέρηση φυσικού αερίου από πολίτες της Αρτσάχ αποτελεί παραβίαση των απαιτήσεων της τριμερούς δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου 2020.

Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή, αφού έλαβαν σφοδρή κριτική για την κίνηση των Αζέρων να εισβάλουν σε περιοχή του Ναγκόρνο, με εντολή Πούτιν, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν αναπτύξει τις εφεδρείες τους στην ανατολική γραμμή επαφής της εν λόγω επαρχίας, για να αντιμετωπίσουν τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν που πιέζουν προς τα εμπρός τους …Ρώσους.

Κατηγορίες του Αρμενικού λόμπι κατά Μπάιντεν

”Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προτείνει μόλις 24 εκατομμύρια δολάρια για την Αρμενία-Δεν ενισχύει το Αρτσάχ”

”Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε μόλις 24 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια των ΗΠΑ προς την Αρμενία στην πρόταση προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου για το οικονομικό έτος (FY) 2023 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.”

«Είμαστε απογοητευμένοι που ο ετήσιος προϋπολογισμός του Προέδρου Μπάιντεν την ίδια στιγμή δίνει 164.000.000 δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Αζερμπαϊτζάν. «Αναμένουμε από τους συμμάχους μας στο Κογκρέσο, τους εταίρους του συνασπισμού και τους ακτιβιστές της κοινότητας να εργαστούν μέσω της διαδικασίας πιστώσεων ξένης βοήθειας για να ενισχύσουν δραματικά τον αριθμό της βοήθειας των ΗΠΑ τόσο για την Αρτσάχ όσο και για την Αρμενία».”

directus.gr

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *