ΒΙΝΤΕΟ – Δείτε την ιταλική ταινία μυθοπλασίας “Η Πολιορκία των Συρακουσών”

Η “Πολιορκία των Συρακουσών” είναι μια ταινία μυθοπλασίας του 1960 σε σκηνοθεσία Πιέτρο Φρανσίσι.

Στην ταινία ο επιστήμονας Αρχιμήδης συναντά τη χορεύτρια Άρτεμη και την ερωτεύεται παρόλο που είχε λογοδοθεί με την Κλειώ, κόρη του βασιλιά Ιέρωνα. Ο Γοργίας – έχοντας γίνει ο πληροφοριοδότης του βασιλιά – για να αποφύγει τα προβλήματα ναρκώνει την Άρτεμη και την στέλνει στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χάνει τη μνήμη της, ξεχνώντας την αγάπη της για τον Αρχιμήδη και άρα και το όνομά του. Στη Ρώμη η Άρτεμις γνωρίζει τον Μάρκελλο και γίνεται γυναίκα του, παρόλο που περιμένει παιδί από τον Αρχιμήδη. Στο μεταξύ, ο Αρχιμήδης, έχοντας χάσει τον έρωτά του, αποφασίζει να παντρευτεί την Κλειώ.

Στη συνέχεια, ο Αρχιμήδης στέλνεται στη Ρώμη ως πρεσβευτής όπου ξαναβλέπει την Άρτεμη που ανακτά τη μνήμη της. Θέλει να την πάρει μαζί του στις Συρακούσες, αλλά ο Μάρκελλος αντιτίθεται.

Επιστρέφοντας στις Συρακούσες, ο Αρχιμήδης παίρνει τη θέση του ετοιμοθάνατου βασιλιά και ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρώμη χρησιμοποιώντας τις εφευρέσεις – όπλα του. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Μάρκελλος πεθαίνει και τη θέση του παίρνει ο γιος της Άρτεμης, Μάρκος.

Για ελληνικούς υπότιτλους βάλτε αυτόματη μετάφραση από τα αγγλικά

, , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *