Χρήστες ναρκωτικών ξυλοκόπησαν τον φύλακα του ΑΠΘ

Χρήστες ναρκωτικών ξυλοκόπησαν τον φύλακα του ΑΠΘ Το βασικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε όμως οι χρήστες και τα βαποράκια παραμένουν εντός του πανεπιστημίου, επιθετικοί και επικίνδυνοι. Επίθεση από ομάδα εξωπανεπιστημιακών δέχθηκε νωρίς χθες το βράδυ φύλακας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρία καθηγητή του ΑΠΘ, καθώς και μεταπτυχιακού φοιτητή οι οποίοι έτυχε να βρίσκονται στο σημείο την ώρα του συμβάντος, μια ομάδα περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων, κυρίως χρήστες ναρκωτικών, επιτέθηκαν στον φύλακα ο οποίος προσπαθούσε ευγενικά να τους απομακρύνει από τον χώρο της πλατείας Χημείου, πλησίον της Παλαιάς Φιλοσοφικής. Τον γρονθοκόπησαν, στο σώμα και στο πρόσωπο, προκαλώντας του αμυχές, ενώ του έσπασαν τα γυαλιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από ανθρώπους που εμπλέκονται στη φύλαξη του campus του ΑΠΘ, αλλά και από καθηγητές, μετά την προ ημερών ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας η οποία οδήγησε σε δεκάδες συλλήψεις, το πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών στο ΑΠΘ έχει μεταλλαχθεί. «Η οργανωμένη πιάτσα έσπασε και το κύκλωμα εξαρθρώθηκε. Όμως τις τελευταίες ημέρες έχει ενσκήψει άλλο φαινόμενο. Ομάδες των 6-7 περιθωριακών και παραβατικών, χρηστών κατά κύριο λόγο, τριγυρνούν μέσα στο campus κάνουν μεταξύ τους αγοραπωλησίες μικροποσοτήτων, αλλά είναι ιδιαίτερα επιθετικοί και επικίνδυνοι. Είναι και ημεδαποί και αλλοδαποί (σε χωριστές παρέες) κυρίως Αλγερινοί», αναφέρει στην Voria.gr καθηγητής του ιδρύματος ο οποίος ζήτησε να διαφυλαχθεί η ανωνυμία του. Σύμφωνα με φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στην ομάδα κατά των ναρκωτικών η οποία έχει επιδείξει σημαντική δράση τους τελευταίους μήνες, «πλέον το εμπόριο δεν γίνεται όπως πριν από μερικές ημέρες, κατά τρόπο απροκάλυπτο. Γίνεται με ραντεβού αλλά όταν αργεί το βαποράκι δημιουργείται μεγάλη ένταση.

Οι φύλακες προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση, να απωθήσουν βαποράκια και χρήστες έξω από το campus, αλλά αντιμετωπίζουν το έργο τους είναι πολύ δύσκολο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με μαχαίρια».  Αυτό συνέβη και χθες όταν δυο ξεχωριστές ομάδες, Έλληνες και Αλγερινοί, κυκλοφορούσαν στην πλατεία Χημείου, περιμένοντας τα βαποράκια για να τους φέρουν τη δόση τους.

Όσο αυτοί καθυστερούσαν, η ένταση μεγάλωνε με αποτέλεσμα, όταν ο φύλακας προσπάθησε να τους απομακρύνει από το χώρο του πανεπιστημίου, να δεχθεί επίθεση, από την ομάδα των Ελλήνων, καθώς οι Αλγερινοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο βόρειο τμήμα της πλατείας Χημείου. Σημειώνεται ότι, μόλις μία ώρα νωρίτερα, είχε σημειωθεί αιματηρό επεισόδιο, λίγα μέτρα μακρύτερα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, με θύμα έναν Αλγερινό ο οποίος  τραυματίστηκε με μαχαίρι, έπειτα από συμπλοκή με άλλους αλλοδαπούς. Μάλιστα, ο τραυματίας χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Πηγή: Foititikanea.gr 

https://www.foititikanea.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/14071-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B8?fbclid=IwAR17cA1mW2Kn7W-_6fANu6lXSRdktQb5KJrgByux12OZM9LOJFThNMLWQ1g
, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *