«Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα» – Τα εγκαίνια ενός σημαντικού έργου 21/5/24

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ώρα 12.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας τα εγκαίνια του έργου «Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», τα οποία θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού Δρ Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα κυματίσει στις επάλξεις αντίγραφο της σημαίας που είχε υψωθεί στο μνημείο στις 21 Μαΐου 1864, ημέρα Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας και τη συμμετοχή του Μουσικοφιλολογικού ομίλου Λευκάδας «Ορφεύς».

Στο πλαίσιο του εγκαινιασμού των τριών έργων αποκατάστασης εκκλησιαστικών μνημείων στο νησί της Λευκάδας, η Υπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει στις 13.00 επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πόλεως Λευκάδας, καθώς και στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, όπου υλοποιείται έργο αποκατάστασης του μνημείου από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», καθώς και των έργων αποκατάστασης εκκλησιαστικών μνημείων Δ. Λευκάδας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Επιπλέον θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα για τις μεταβυζαντινές εικόνες και κειμήλια που φυλάσσονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας. Η εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει η Υπουργός, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας.

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *