ΒΙΝΤΕΟ – Σαν σήμερα το 1941 φεύγει από τη ζωή ο Ιωάννης Μεταξάς

Σαν σήμερα το 1941 ο κυβερνήτης της Ελλάδος, Ιωάννης Μεταξάς, έφυγε από τη ζωή, εν μέσω του έπους της Βορείου Ηπείρου.

Δείτε και ένα ενδιαφέρον βίντεο για τον θάνατο και την κηδεία του Μεταξά:

Ποιός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς και τί άφησε πίσω του; Ας αφήσουμε τα παρακάτω βίντεο να μιλήσουν για το έργο του, τόσο κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, όσο και από την 4η Αυγούστου έως και τον θάνατό του στις 29 Ιανουαρίου του 1941:

, , , , , , ,

3 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – Σαν σήμερα το 1941 φεύγει από τη ζωή ο Ιωάννης Μεταξάς

 1. Χαίρετε.
  Κάνω αυτό το σχόλιο όχι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να επηρεάσω το χαρακτήρα του εγχειρήματός σας, αλλά επειδή το άρθρο για τον αιμοσταγή δικτάτορα Μεταξά με γέμισε με (δίκαιη) οργή. Εως τα τώρα σας θεωρούσα μια ομάδα νέων σοβαρών ιστορικών και φιλολόγων με κάποιες υπερ-πατριωτικές εξάρσεις. Αλλά η απόπειρα ωραιοποίησης και εξύμνησης ενός βάναυσου τύραννου μου δείχνει ότι έχετε άλλες, “περίεργες” (για να το θέσω ευγενικά) αντιλήψεις. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε καλύτερα από μένα πως ο συγκεκριμένος τύραννος άνοιξε για πρώτη φορά τα ξερονήσια, στα οποία μαρτύρησαν πολλοί συμπατριώτες μας, αριστεροί και μη. Ο Αη Στράτης, η Γαύδος, η Κίμωλος ήσαν τα πρώτα “αναμορφωτήρια” της εθνικοφροσύνης και πολύ αργότερα ήρθε η Μακρόνησος, η Γυάρος κλπ. Επίσης θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο να πασάρεται το πρωτοσέλιδο εφημερίδας της εποχής (που ως γνωστόν λογοκρινόταν αγρίως), ως τεκμήριο των διαθέσεων του ελληνικού λαού απέναντι στο φασίστα δικτάτορα, τον θαυμαστή του Μουσολίνι, του Χίτλερ κλπ. Μήπως δεν εχετε δει τις περίφημες φωτό με τον Μεταξά στο περιστύλιο της Βουλής και το συνάφι τριγύρω να χαιρετά φασιστικά; Μήπως δε γνωρίζετε για τα φριχτά βασανιστήρια στην Ακροναυπλία; Φυσικά και γνωρίζετε!! Οπότε τι είναι όλα αυτά τα φριχτά σχόλια για το δήθεν “άγνωστο έργο” του “παρεξηγημένου” δικτάτορα;
  Ευχαριστώ για το χώρο που μου δώσατε.

  1. Ηλ . Γνπλ . εiσαι πολύ ελάxιστοs , μηδαμινόs , για να κατακρiνειs τον ‘Αριστο Avαμορφωτή Ανiκητο Σοφό Πολεμιστή
   Ιωάννη Μεταξά .0 οποiοs σε σύντομο xρονικό διάστημα ::
   1- μηδένισε την ανεργiα . 2- ίδρυσε το Ικα , τη Γσεε . την Εργατική Εστiα .
   3- καθιέρωσε την άδεια με αποδοxέs . 4- καθιέρωσε τis ΣΣΕ=Συλλογικέs Συμβάσειs Εργασiαs .
   5- καθιέρωσε το δώρο & την πληρωμή τών υπερωριών . 6- καθιέρωσε την Κυριακάτικη αργiα . 7- καθιέρωσε το ελάxιστο
   εγγυημένο εισόδημα & τον κατώτερο μισθό . 8- καθιέρωσε την Πρωτομαγιά ωs Εθνική Εργατική
   Εορτή .9-απαγόρεψε αυστηρά την Eργασiα ανηλiκων . 10- έδωσε δωρεάν εισιτήρια στην Εργατική Τάξη
   στο θέατρο & στο σινεμά . 11- καθιέρωσε την υποxρεωτική προικοδότηση τών εργατριών απο τούs βιομηxά
   νουs . 12- διέγραψε τα αγροτικά xρέη . Ιδρυσε 532 βιομηxανiεs σε όλη τη Χώρα μαs . 13- ‘Ιδρυσε την Εον=Εθνική
   0ργάνωση Νεολαiαs . 14- Μεταμόρφωσε , τελειοποίησε τis Ελληνικέs ‘Ενοπλεs Δυνάμειs . Τis εξόπλισε με σύγxρονα όπλα .
   Ενiσxυσε το Ηθικό τών εφέδρων & τώv μοviμωv . Γιαυτό συντρίψαμε το διπλάσιο ιταλικό στρατό στον μεταξύ μαs πόλεμο το 1940 .
   Oxύρωσε υποδειγματικά τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα . 15- αξιοποiησε τον Εθνικό πλούτο.Ξεκiνησε γεωτρήσειs για πετρέλαιο στον Πύργο Ηλεiαs . 16- διέγραψε μονομερώs το Ελληνικό εξωτερικό xρέοs προs τη βελγική τράπεzα ” societe commerciale de Belgique .” 17- Εiναι σπουδαiο
   έργο δικό του οι μεγαλειώδειs νiκεs τού Ελληνικού Στρατού το 1912 , το 1913 στούs δύο βαλκανικούs πολέμουs , & το 1940 .
   Που προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό προs τη Xώρα Mαs . Aπέναντι σε όλα αυτά τα Μεγαλειώδη επιτεύγματά του πρόs το ‘Εθνοs & το φτωxό λαό . 0 δικόs σου ιδεολογικόs μισελληνικόs ” διεθνιστικόs σοσιαλιστικόs ” xώροs , προσέφερε στη Χώρα & στο λαό μαs μόνο :
   1- διxασμό . 2- εξαπάτηση . 3- κλοπέs πολλών δis σε βάροs τού φτωxού λαού μαs μέxρι που πτώxεψε η Χώρα μαs .
   4- παιδομάzωμα , σφαγέs αόπλων αμάxων , συμμοριτοπόλεμο , & τυφεκισμούs αθώων απλών πολιτών xωρis δiκη . 5- την εξάπλωση πολιτικών δολοφονιών & τρομοκρατiαs . Γνωρizει & θυμάται ο λαόs μαs . & τιμωρεi & με την ψήφο του τούs διεθνιστέs μισέλληνεs προδότεs & τα μισελληνικά έργα τουs .

  2. “Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε καλύτερα από μένα πως ο συγκεκριμένος τύραννος άνοιξε για πρώτη φορά τα ξερονήσια:

   Ασφαλώς γνωρίζουν καλύτερα από σένα πως δεν ήταν ο “συγκεκριμένος τύραννος” (sic) που άνοιξε τα ξερονήσια και καθιέρωσε τούς εκτοπισμούς, αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την ψήφιση του νόμου 4229/1929, γνωστού ως «ιδιώνυμο». Οι διάδοχοί του τα συνέχισαν μέχρι το 1974, που τα κατήργησε οριστικώς ο Καραμανλής.

   Τα υπόλοιπα είναι απλώς θέμα μελέτης τού ειρηνικού έργου τού “τυράννου” (ξανά sic).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *