Καιρίδης: Οι Πόντιοι έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης (βίντεο)

Με ερώτηση σχετικά με τις θέσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων ξεκίνησε η συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη στον ΣΚΑΪ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο έχει προκαλέσει τη μήνιν του οργανωμένου ποντιακού χώρου που τον θεωρεί αρνητή της Γενοκτονίας και ζητά την απομάκρυνσή του από το ευρωψηφοδέλτιο. Αιτία είναι μια παλαιότερη διάλεξή του, απόσπασμα της οποίας επανήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα – ο ίδιος ο Δημήτρης Καιρίδης έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είναι στοχοποιημένος για να πληγεί η ΝΔ και ότι επίτηδες απομονώθηκε ένα κομμάτι από την τρίωρη διάλεξη.

Καιρίδης στον ΣΚΑΪ: Η Γενοκτονία είναι αναμφισβήτητη, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν στην πολιτική χρήση της Ιστορίας, γιατί δηλαδή το ελληνικό κράτος καθυστέρησε στην αναγνώρισή της.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα που εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (από τους «εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου» όπως είπε χαρακτηριστικά). Ακόμα τόνισε ότι οι Πόντιοι έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης και ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων. «Το θέμα θεωρείται λήξαν», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Καιρίδης έκανε ειδική αναφορά στον Στέφανο Τανιμανίδη προκειμένου να καταγγείλει την ΕΡΤ για… μονταζιέρα («γκεμπελίσκοι» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε). Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ έκανε δήλωση στο κρατικό κανάλι από την οποία, όπως τόνισε, δεν προβλήθηκε το σημείο όπου γίνεται αναφορά σε «γενοκτολαγνία» από τις πολιτικές ηγεσίες της δεκαετίας του 1980 – πρόκειται για την ίδια άποψη με αυτή του καθηγητή, για τον οποίο ο Στέφανος Τανιμανίδης εξέφρασε την ελπίδα ως ευρωβουλευτής να βοηθήσει στην καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης.

«Με κατηγορούν από τη μία πλευρά οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου που δεν δέχονται τη Γενοκτονία των Ποντίων και οι υμνητές του Χίτλερ, από την άλλη. Αυτή είναι η ανίερη συμμαχία», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι που τον αφορά προσωπικά, αλλά κάτι που αφορά την πολιτική. «Καλωσορίζω αυτή τη μάχη με τον εσμό του εθνολαϊκισμού», κατέληξε.

PONTOS-NEWS

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *