Ελληνικές επιχορηγήσεις 90 εκατομμυρίων προανήγγειλε ο Ζάεφ

Για «τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από τη νέα φιλία με την Ελλάδα» μίλησε ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντηση που είχε στη Γευγελή με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα. Όπως είπε, αυτά θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί, «όπου με τη συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει αυτά να πολλαπλασιαστούν».

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στη συνάντηση του Ζάεφ με τοπικούς επιχειρηματίες στη Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 80-90 εκατ. ευρώ διατίθενται για τη ΠΓΔΜ (χρησιμοποίησε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”), ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων-ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει -και πάνω σε αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας Κότσο Ανγκιούσεφ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνόδευε τον Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στη Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής.

«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα για αυτήν την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη τη χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ
(χρησιμοποίησε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”), για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
pontos-news

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *