ΒΙΝΤΕΟ – Βαράγγειος Φρουρά: Βίκινγκ πολεμιστές στην υπηρεσία του Βυζαντίου

Γενίτσαροι, Άγγλοι βασιλικοί φρουροί, Πραιτοριανοί της Ρώμης και πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις αφιερώνουν μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια των ηγετών τους.

Στο Βυζάντιο υπήρχαν διάφορα επίλεκτα σώματα ιππικού και πεζικού όπως η Εταιρεία και οι Αθάνατοι, που συνόδευαν τον αυτοκράτορα στη μάχη ή φύλασσαν τα ανάκτορα και το θησαυροφυλάκιο.  Η κατάσταση άλλαξε όταν η αυτοκρατορία ήρθε σε επαφή με τους πιο επίφοβους πολεμιστές του Μεσαίωνα.

Μάθετε στο παρακάτω βίντεο τα πάντα για την Βαράγγειο Φρουρά, η οποία ερχόμενη από την Σκανδιναβία θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία:

, , , , , ,

3 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – Βαράγγειος Φρουρά: Βίκινγκ πολεμιστές στην υπηρεσία του Βυζαντίου

 1. Χαίρετε, άνθρωποι του Cognosco team!
  Πρόσφατα είδα ένα από τα βίντεό σας με τίτλο “Βαράγγειος φρουρά” και ενθουσιάστηκα με την ποιότητα της παρουσίασης του – για εμάς τους Νορβηγούς τουλάχιστον – σημαντικού αυτού ιστορικού θέματος. Θα ήθελα να ζητήσω την άδειά σας, αφού αντίστοιχα βίντεο στη νορβηγική γλώσσα δυστυχώς δεν υπάρχουνε, να μεταφράσω το συγκεκριμένο βίντεο στα Νορβηγικά και να κάνω την αφήγηση ο ίδιος.

  Δε θέλω να κλέψω το έργο σας, και δε θέλω λεφτά ούτε πνευματικά δικαιώματα ούτε τίποτα, απλώς επιθυμώ να μεταφέρω το βίντεο όσο πιο αναλλοίωτο γίνεται στους συμπατριώτες μου που λόγω του γλωσσικού φράγματος δεν μπορούν να το απολαύσουν.

  Επικοινωνήστε μαζί μου αν σας αρέσει η ιδέα αυτή.

  Με εκτίμηση
  Andreas

  1. Με λυπεί και ταυτόχρονα ενθουσιάζει η χρήση σου της Ελληνικής γλώσσας. Θα έλεγε κανείς ότι είναι κατα κόρον (δυστυχώς) καλύτερη μεγάλου ποσοστού των Ελλήνων γηγενών, Εύγε!

   Δεν μπορώ να πώ τίποτα πέρα από το ότι ευελπιστώ ότι η ομάδα θα σου επιτρέψει την μεταγλώττιση του (φανταστικού) βίντεο.

   Φ.Χ.

   Αντώνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.