Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Τζιά: μπαζώνουν κορυφαία παραλία για ξενοδοχειακή μονάδα Σαουδάραβων

Μεγάλη οικολογική καταστροφή συντελείται σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Τζιάς στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης. Μπουλντόζες, εκσκαφείς και χωματουργικά μηχανήματα έχουν εισβάλει σε μία από τις παρθένες αμμουδιές που βρίσκεται στο μικρό όρμο του Βρόσκοπου κοντά στις Ποίσσες.

Πρόκειται για πανέμορφη παραλία στην δυτική Τζια, την οποία δεν είχε αγγίξει μέχρι στιγμής ο πολιτισμός. Την περιοχή ανέλαβε να αξιοποιήσει επενδυτικά ο όμιλος Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, που σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, αγόρασε προ δεκαετίας μια μεγάλη έκταση περίπου 300 στρεμμάτων για να οικοδομήσει,  ένα πεντάστερο σύνθετο θέρετρο με κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα και βίλες. Στην προσπάθεια του βρήκε συμμάχους τους Άραβες της ξενοδοχειακής αλυσίδας One and Only με έδρα το Ντουμπάι.

Στις 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε τελετή θεμελίωσης του τουριστικού καταλύματος παρουσία των τοπικών αρχών και του περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου. Πριν από λίγες μέρες άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χωματόδρομος που φτάνει στην περιοχή δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια των εργολάβων και με μπουλντόζα επέκτειναν τον δρόμο   μέχρι την παραλία.

Μετά αποψιλώθηκαν αρκετά από τα μεγάλα αλμυρίκια της ακτής ώστε να εγκατασταθούν κοντέινερ. Στη συνέχεια άρχισε το μπάζωμα μέρους της ακτής προκειμένου οι εργολάβοι να δημιουργήσουν πρόχειρο μώλο. Μέσω αυτής της επιχωμάτωσης άρχισαν να ξεφορτώνουν οικοδομικά υλικά που είχαν φτάσει με πλοίο από την Αττική. Η επιχείρηση έμοιαζε με απόβαση. Όταν τουρίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή για μπάνιο και είδαν από ψηλά εκσκαφείς και μπουλντόζες να έχουν εισβάλει μέσα στη μέχρι πρόσφατα παρθένα παραλία, σοκαρίστηκαν. Μόλις ανέβηκαν οι πρώτες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι εργολάβοι έκλεισαν πρόχειρα τον δρόμο με ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή με τις εργασίες στην παραλία. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αστυνομία και το λιμεναρχείο.

Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 640 στρεμμάτων και καταλαμβάνει δυο αμφιθεατρικές πλαγιές με θέα την θάλασσα. Στην δυτική πλευρά του Βρόσκοπου θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου 13,505 μ2 αποτελούμενο από κεντρική μονάδα, σπα, κέντρο καταδυτικού τουρισμού, μαρίνα, γήπεδα τένις και 75 πολυτελή δωμάτια (pavilion) ξενοδοχείου, ενώ στην ανατολική πλευρά πρόκειται να κατασκευαστούν προς πώληση 30 υπερπολυτελής βίλες συνολικής δόμησης 16,000 μ2. … 

mixanitouxronou.gr

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *