Το πανέμορφο γκράφιτι με τον Άγιο Παΐσιο στην Θεσσαλονίκη

Οι τοίχοι των μεγαλουπόλεων και όχι μόνο είναι γεμάτοι με γκράφιτι. Αυτό όμως που δεσπόζει σε ένα μικρό και στενό δρομάκι, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη είναι σίγουρο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Πρόκειται για μια απεικόνιση του Άγιου Παΐσιου. Το γκράφιτι βρίσκεται στην ομώνυμη οδό (Παϊσίου Ιερομονάχου). Η δημιουργία του ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 2005, με ζωγραφισμένο μόνο το πρόσωπο του Αγίου και την φράση δίπλα: «Πίστευε και μη ερεύνα». Τα χρόνια περνούσαν και ο τοίχος είχε μουτζουρωθεί από άλλους γκραφιτάδες.

Έτσι λοιπόν, ο δημιουργός του Δημήτρης Ματσαρίδης πήρε την απόφαση πέρσι να το σχεδιάσει από την αρχή.

«Έκανα το συγκεκριμένο γκράφιτι λόγω της ονομασίας της οδού» εξηγεί. Για το αν περίμενε ότι θα μιλούν αρκετοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για αυτό είπε ότι δεν γνώριζε ότι αυτό που έκανε έχει γίνει viral. «Δεν το περίμενα καθόλου. Υποθέτω όμως ότι τους φάνηκε περίεργο επειδή είναι ο συγκεκριμένος Άγιος και επειδή και καλά η φάση με το γκράφιτι είναι πιο underground» συμπλήρωσε. Έμπνευση του, ωστόσο, για την καλύτερη απεικόνιση της σκέψης του πάνω στον τοίχο ήταν μία ιστορία: «Είχα ακούσει μία ιστορία του γέροντα. Κάποτε είχε πει ότι θα πέθαινε από την πείνα και τότε εμφανίστηκε μπροστά του μία γυναίκα η οποία του πρόσφερε σταφύλια με έντονο ροδοκόκκινο χρώμα και ένα πολύ αφράτο ψωμί. Στη συνέχεια της ιστορίας ο Παΐσιος συνάντησε έναν άνθρωπο και τον φίλεψε με αυτά που του είχε δώσει εκείνη η γυναίκα. Λίγο αργότερα, ο γέροντας αντιλήφθηκε ότι η μορφή της γυναίκας ήταν η Παναγία».

Ο 37χρονος καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Mad ασχολείται με το γκράφιτι από το 1993 και έχει αφήσει το «στίγμα» του σε αρκετά σημεία των Μετεώρων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η κύρια ασχολία του από την οποία βιοπορίζεται είναι η τέχνη των τατουάζ.

Πηγή: thesstoday.gr. PONTOS NEWS

, , , , ,

1 thought on “Το πανέμορφο γκράφιτι με τον Άγιο Παΐσιο στην Θεσσαλονίκη

  1. Είναι από τα σπάνια ηλεκτρονικά περιοδικά που είναι πολύ αξιόλογο, καλογραμμένο, χρήσιμο εκπαιδευτικά και επαρκέστατο ως προς τις επιλογές και την υπεύθυνη κάλυψη των θεμάτων του, τα οποία παρουσιάζει με επιστημονική γνώση και πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, προκαλώντας όχι μόνον την διάθεση ανάγνωσης, αλλά και τον βαθύτερο στοχασμό. Θερμά συγχαρητήρια !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *