Το κυβερνητικό μένος ενάντια στον Ελληνισμό

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Μπορεί να είναι δύσκολο να το παραδεχθούν προηγούμενοι ψηφοφόροι της κυβέρνησης, αλλά το κυβερνητικό μένος ενάντια στον Ελληνισμό είναι όλο και πιο εμφανές. Φαίνεται επίσης με ξεκάθαρο τρόπο ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν είχε σκοπό να βοηθήσει τα Σκόπια, αλλά να πλήξει τον Ελληνισμό με άρθρα που του απαγορεύουν να εκφραστεί ελεύθερα μέσω επίσημης λογοκρισίας.

Η κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία αλλαγή του εθνικού ύμνου των Σκοπίων, που αναφέρεται πολλαπλές φορές στην Μακεδονία και δεν ζήτησε αυτή η λέξη να αντικατασταθεί με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Αλλά είναι ήδη ικανή να εφαρμόσει στην Ελλάδα το Άρθρο 6 του Προσυμφώνου που επιτρέπει τη λογοκρισία.

Είναι όλο και περισσότεροι τώρα αυτοί που βλέπουν ότι οι δημιουργοί του Προσυμφώνου των Πρεσπών είχαν και έχουν μια αποκλειστική ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων και των καταστάσεων, διότι πολύ απλά δεν πιστεύουν στην έννοια του Έθνους και της Ιστορίας.

Έτσι αν δεν αντισταθούμε, το κυβερνητικό μένος θα εκφράζεται μ’ ένα τρόπο όλο και πιο ισχυρό, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει το αντίβαρο της συγκυβέρνησης. Μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών η κυβέρνηση θέλει να μετατραπεί σε σύστημα λογοκρισίας στα θέματα της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της παιδείας, για να μπορεί να προωθεί ελεύθερα το μένος της ενάντια στον Ελληνισμό.

Η εξήγηση είναι ότι η ιδεολογία της κυβέρνησης δεν πιστεύει θεμελιακά στις έννοιες του Έθνους και της Ιστορίας, έτσι ερμηνεύει τον Ελληνισμό ως αντιπαράδειγμα της θεωρίας της. Άλλωστε αν θυμηθούμε τι έγινε με την επανάσταση του 1917 θα αντιληφθούμε ότι η λέξη Ρωσία εξαφανίστηκε από την επίσημη ονομασία της Σοβιετικής Ένωσης.

Έτσι μπορούμε να φανταστούμε χωρίς δυσκολία ότι αυτή η κυβέρνηση σε δεύτερη τετραετία θα εξαφάνιζε τη λέξη Ελλάδα από την επίσημη καινούργια ονομασία. Ας έχουμε και αυτό στο μυαλό μας.

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

, , , , , ,

2 thoughts on “Το κυβερνητικό μένος ενάντια στον Ελληνισμό

  1. Εξαίσιο άρθρο.
    Επείγει να οργανωθούμε ως Έθνος, να επανορθωθούμε, και να αναπτύξουμε στρατηγικές κινήσεις που να προλάβουν τα αντεθνικά και λυσσαλέα ανθελληνικά σχέδια των νοσηρών εγκεφάλων της Νέας Παγκόσμιας Τάξης που έδειξε το τερατώδες πρόσωπό της στο πραξικόπημα του Οκτώβρη 1917.
    Ευχαριστώ

  2. Αλλοίμονο ακόμα κι αν βγει στο κοινοβούλιο με τις ερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΥΖΑ. Θα συγκυβερνήσει με την ΝΔ κι εύκολα θα της επιβάλλει τον ανθελληνισμό του, διότι το νεοφιλελεύθερο-κοσμοπολιτικό περιβάλλον είναι πολύ ανεκτικό κι ευάλωτο σε τέτοιες φαεινές ιδέες. Έχει ήδη επιτυχή εμπειρία από την συγκυβέρνησή του με τους ΑΝ.ΕΛ., και ας μην ξεχνάμε την 100χρονη στρατηγική διείσδυσης στον αντίπαλο που εφαρμόζει η Αριστερά παντού και πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *