ΒΙΝΤΕΟ – Έλληνες VS Κινέζων: Ο πόλεμος των «Ουρανίων αλόγων» – Cognosco Radio

Οι πολιτισμοί της αρχαίας Ελλάδας και της Κίνας, από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε γενικές γραμμές αναπτύχθηκαν ξεχωριστά και χωρίς εκατέρωθεν επιρροές, λόγω της τεράστιας απόστασης που τους χώριζε.

Κι όμως, οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφεραν τις ελληνικές δυνάμεις στα βάθη της Κεντρικής Ασίας, στα σύνορα της σφαίρας επιρροής της Ουράνιας αυτοκρατορίας. Η επαφή αυτή θα εξελισσόταν σε σύγκρουση, όταν η Κίνα θα ζητούσε από τους Έλληνες της Βακτριανής τα “ουράνια άλογα”…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ COGNOSCO TEAM

Kings and Generals

History Point

, , , , , , , ,

5 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – Έλληνες VS Κινέζων: Ο πόλεμος των «Ουρανίων αλόγων» – Cognosco Radio

 1. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΗΤΑΝ Η ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ
  ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ Η ΕΣΧΑΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ Η ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΕ ΝΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΚΟΜΑ-ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ…ΑΜΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
  Η ΣΥΡΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΚΤΡΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΜΕΤΑΞΩΤΩΝ, ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ. ΟΙ ΒΑΚΤΡΙΑΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΗΔΗ ΨΩΝΙΖΑΝ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΣΤΗΝ
  ΙΝΔΙΑ…ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΥΤΟ-ΛΟΓΩ ΚΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑ….
  Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΗΛΙΝΩΝ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ-ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ. Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ…
  ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΜΠΟΡΟΥ! ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡ ΗΤΑΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΕΠΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΤΟΧΩΝ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ,ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΘΡΕΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.
  ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΕΣ ΟΙ ΒΑΚΤΡΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΗΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΗ “ΣΕΛΛΑΣ” . ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ . ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ” ΣΙ ΛΑ ” ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ” ΤΟ ΦΩΣ ( ΚΕΡΙ ) ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ” . ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΟ.
  ΤΕΛΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ” ΧΑΝ ” ΗΤΟΙ ΟΥΝΟΙ , ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ
  “ΝΤΖΟΥΝ ΧΟΥΟ” ( ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ …ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΟΛΟΥ! ) ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.