Ως πότε θα σιωπούμε στην προσβολή της ιστορικής μας μνήμης από τον Ερντογάν;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, συνεχώς προκαλεί την ιστορική μνήμη των Ελλήνων λέγοντας με υπερηφάνεια πως το 1922 “πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα” και ότι θα κάνει και στους σημερινούς Έλληνες το ίδιο.

Ο Ερντογάν βρίσκει και τα κάνει. Δεν είναι δυνατόν επί δύο χρόνια που συνεχίζεται αυτή η ρητορική περί Σμύρνης κλπ οι ελληνικές κυβερνήσεις να σιωπούν και να μην τολμάνε να μιλήσουν για τα όσα συνέβησαν την περίοδο εκείνη. Πότε θα μιλήσουμε ανοιχτά σε διεθνές επίπεδο και θα θυμίσουμε στους Τούρκους ότι το 1922 έσφαξαν γυναίκες και παιδιά, βίασαν γυναίκες και μικρά κορίτσια, έκαψαν τις πόλεις μας και το χρώμα της θάλασσας έγινε κόκκινο από την βαρβαρότητά τους;

Επειδή φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον διωγμό των Ελλήνων από την 3.000 ετών πατρίδα μας, θα πρέπει το κράτος να κάνει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις, να θυμίσει στους Έλληνες ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους, να μιλήσουμε για τα εγκλήματα των νεότουρκων και να σταματήσει το παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας όταν οι γείτονες συνεχίζουν να υμνούν τα εγκλήματά τους. Και όσοι ιδιωτικοί φορείς κάνουν εκδηλώσεις ας μην μπουν στο διχαστικό δίλλημα “φταίνε οι βενιζελικοί ή οι βασιλικοί”, δεν είναι εποχή να πολωνόμαστε όταν απέναντι μας υβρίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Οι γενοκτονίες σε Μικρά Ασία και Πόντο δεν πρέπει να ξεχαστούν. Ακόμη κι αν οι κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια θέλουν να ξεχάσουμε δεν πρόκειται! Ο Ερντογάν θέλει να μας θυμίζει την ήττα μας στη Μικρασιατική Εκστρατεία, εμείς ας θυμίσουμε στους Έλληνες αλλά και σε όλο τον κόσμο όλες τις φρικτές ιστορίες που έχουν να μας πουν οι οικογένειές μας από τα όσα βίωσαν οι πρόγονοί μας εκείνη την περίοδο. Όσο φρικτές κι απάνθρωπες κι αν είναι δεν πρέπει να ξεχνάμε!

Φτάνει πια με την ηττοπαθή στάση της Ελλάδος, φτάνει πια η λογική του κατευνασμού που εδώ και χρόνια αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Δεν πάει άλλο…

Ν.Π.Π.

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *