Βέροια: Η συγκινητική παράσταση των αδελφών Τσαχουρίδη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η ποντιακή λύρα πρωταγωνίστησε κι έδωσε ρυθμό και ζωή στα αξέχαστα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στη συναυλία «Μίκης, ο Ευξείνιος», που παρουσίασαν οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου στο Χώρο Τεχνών Βέροιας. Η μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 25ων Παυλείων από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, και αφιερώθηκε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τα καταξιωμένα αδέλφια Τσαχουρίδη ερμήνευσαν και ποντιακά τραγούδια.

Με την αθάνατη ποντιακή λύρα στα χέρια του Ματθαίου, και τη φωνή του Κωνσταντίνου να ερμηνεύει τραγούδια-σύμβολα όπως «Πάρθεν η Ρωμανία» και «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις», το «Αητέντς επαραπέτανεν» και το «Μέρα Μαγιού μού μίσεψες», δημιούργησαν μουσική μέθεξη και συγκίνηση στο ακροατήριο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Μικτή Χορωδία Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης και η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Πολιτισμού Ιερισσού «ο Κλειγένης», υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Καραμάνη.

(Βίντεο: Αντώνης Χατζηκυριακίδης)

Ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, καθώς και αναμνηστικά στις χορωδίες. Την εκδήλωση παρουσίασε ο γραμματέας της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Με πληροφορίες από το laosnews.gr
PONTOS NEWS

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *