Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάδειξης του αρχαίου λιμανιού της Σαλαμίνας

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στον Αρχαίο Λιμένα Σαλαμίνας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προστασία και ανάδειξή του.

Την Κυνόσουρα και το αρχαίο λιμάνι -από όπου μεγάλοι γερανοί ανέλκυαν και απομάκρυναν διάφορα ναυάγια και ογκώδη αντικείμενα- επισκέφθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος σημείωσε ότι «αποτελούσαν προσβολή για τον ιερό αυτό χώρο» και πρόσθεσε ότι «παίρνει σάρκα και οστά το έργο για την «προβολή του Παγκόσμιου Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στη συνέχεια, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ακολούθησε ενημέρωση για τα υφιστάμενα προβλήματα και προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση τους, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ) Δημοσθένη Μπακόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας Μιχάλη Κορρό, τον Χρήστο Μαριδάκη, τον ναύαρχο ε.α. Μιχάλη Κουτσούκο, νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους του νησιού.

Ο κ.Χατζηπέρος συνεχάρη τον κ. Μπακόπουλο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το έργο που επιτελούν και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους από οποιοδήποτε πόστο και αν βρίσκεται στις για τη διοργάνωση των επικείμενων εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από την Ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

skai.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *