ΕΙΚΟΝΕΣ – Άγνωστο πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε ξεχασμένο σε αποθήκη μουσείου

Ένα «ολοκαίνουργιο» πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άγνωστο ακόμα και σε αρχαιολόγους, ανακάλυψε ξεχασμένο στην αποθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και διευθύντρια του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, Αγγελική Κοτταρίδη. Όπως γράφει στο Facebook, το υστεροελληνιστικό έργο με έντονο τον απόηχο του περγαμηνού μπαρόκ είδε και πάλι το… φως πριν από μερικούς μήνες.

Την πρώτη φορά είχε εντοπιστεί στα μπάζα κοντά σε ένα χωριό του ημαθιώτικου κάμπου, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί σαν οικοδομικό υλικό.

«Ένας Αλέξανδρος θεός, όπως είχαν μάθει να τον βλέπουν οι πολίτες του κόσμου που εκείνος ονειρεύτηκε, πίσω στην πατρώα γη, τόσο κοντά στους τάφους των προγόνων και του γιου του, ένας απροσδόκητος και ανέλπιστος θησαυρός, που στα χέρια των άξιων συντηρητών μας ξαναβρήκε κάτι από την παλιά του αίγλη!», γράφει η διακεκριμένη αρχαιολόγος.

Αυτό το άγνωστο έργο, λοιπόν, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην έκθεση «Οικουμένης Αντίδωρο» που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τη μεγάλη έκθεση «Αιγών μνήμη» με αφορμή των άνοιγμα, στο τέλος του 2020, του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών.

pontos-news.gr

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *